Всъщност, от по-миналата седмица нямах много работа и бях седнал да мисля какво ли щеше да се очаква от TNA след година. После седнах и да се правя на booker, първо само за Х дивизията (тъй като самата седмица ми го налагаше, въпреки че така и нямах възможност да го постна), след това минах и към другите дивизии. Без някаква цел или причина, но по-късно си дадох – ще взема да book-на Bound For Glory 2010. Няма да правя всичко накуп и да ползвам методите на Birov. Няма и да го правя в стил Gabe Sapolsky, обявявайки предварително мачовете на PPV-то и после да обяснявам как се стига до тях, тъй като нови идеи идват всеки ден, никога не знаеш дали днес един мач ще ти допадне повече от друг и утре ще си остане същото. Всъщност мислех да book-на нещата дивизия след дивизия и после само да споя резултатите.
Ще се придържам колкото мога по-близо до реалността, като ще приема, че ще се запази формата с 12 PPV-та, а нови кечисти ще добавя само тук-там, тъй като идея си нямам кой ще влиза в TNA в близкото бъдеще. Уволненията също ще прескачам – нямам идея кога и защо може да стане такова. Но все пак си пояснявам - това не е предикция, това е просто fantasy booking-а, който бих приложил, ако имах пълна власт.
И така, тъй като вече имам писмен вариант на 10 месеца Х дивизия, ще започна с това:
The X Division
The Roster
Samoa Joe ©
Daniels
Suicide
Jay Lethal
Consequences Creed
Alex Shelley
Chris Sabin
Kiyoshi
Amazing Red
Homicide
Toва ще е ростера, с който ще действам в началото. Чудех се дали да добавя Bashir (бивш шампион), Dinero (участник в претендентски мач) и Doug Williams (участвал в X Division Ranking мач), но честно казано, те са нужни другаде, а и не се отличават с нещо по-различно като умения.
The Program
Като начало, основният акцент на дивизията трябва да се прехвърли върху титлата. За да се засили дивизията, титлата трябва всъщност да означава нещо. Останалото нека с остане spotfest mania. За целта ни трябва Човек, който да олицетворява Х дивизията и да бъде Лицето й през следващите месеци. Този човек е Daniels. Настоящите шампион и претендент са добри за задачата, тъй като имат колкогодишна история зад себе си, но това по-скоро ще хвърли акцента на Daniels vs. Joe, а не на „Daniels иска Х титлата“. Е, не се сещам как да стане иначе, затова ще трябва да жертвам първите два месеца.
Тази глава по принцип започваше преди No Surrender, тъй като исках да направя няколко неща малко по-различно от TNA. Общо взето, build up-ът до No Surrender би си останал същия, тъй като в момента има други неща, за които да се тревожим извън Х дивизията. Но някъде там в суматохата, може би преди или вместо промото, което Daniels дръпна на един iMPACT!, бих дал микрофон на Joe. И промото му трябва да е нещо от рода:
„Daniels! Помниш ли зимата на 2005-а? Едва ли, защото докато аз чупих хора в ринга, властвайки с тази титла на рамо, ти беше в безсъзнание в болница. Помниш ли кой те вкара там? Би трябвало, защото това бях аз. Не ти ли писна все да заставаш на пътя ми и все да бъдеш прегазван? Всеки път, когато се добера до тази титла и ти все се озоваваш наоколо, дебнещ като хищник, готов да си вземеш малко плячка. Но какво става после? Все се озоваваш смачкан като хлебарка под ботуша ми. Точно това си ти – една хлебарка! Колкото пъти те смачквам, ти все идваш за още, отново и отново. Прегледай си историята, прегледай резултатите и виж внимателно – имаш ли поне една победа над мен? Не. Фактите гласят, че всеки път, когато стъпим в ринга, аз излизам с високо вдигнати ръце, а теб изнасят на носилка. Кажи ми, че не ти омръзна, Daniels. Кажи ми, че не ти писна да те газя където те сваря. И когато си признаеш, хъ, откажи се! Откажи се предварително, за да си спестим усилията на No Surrender и поне веднъж в мизерния си живот да излезеш от моя свят с високо вдигната... или поне здрава глава.“
С други неща в дивизията този месец няма да се занимавам, просто няма нужда. Както казах, първите два месеца от дивизията ще се жертват. И стигаме до PPV-то, което в тази област изглежда така:
TNA NO SURRENDER 2009
TNA X Division Title Match
Samoa Joe © vs. Daniels
Сещам се за два изхода на мача: а) това, което се случи в действителност – Joe бие чисто; и б) Joe бива дисквалифициран защото не е пуснал някоя хватка навреме – абе каквото се случи срещу Christian миналата година, дисквалифициран заради ненужна жестокост. За да се продължи историята, бих предпочел второто.
Следващият месец на Daniels му е нужен микрофон: „Joe, страхливец такъв! Всички мислят, че си страшно кораво копеле, дори и ти явно се приспиваш с тази мисъл, но аз те разгадах. Отне ми известно време, но вече зная: ти се криеш зад жестокостта ти. Ти си един страхливец, който не може да влезе и да излезе от мач без да разлее колкото може повече кръв, без да остави трупове зад себе си, който просто да вземе една победа. Що за шампион си ти, Joe? Ти не държиш да защитаваш тази титла, ти не държиш да се бориш и да побеждаваш. Ти просто държиш да нараняваш хората и да се криеш зад диквалификациите си. Наранявай ги някъде другаде! Тази дивизия не е за това. Тази дивизия е за чест и достойнство – нещата, които с AJ опитвахме да ти набием в главата преди няколко години, но ти така и не се научи. За какво ти е титла, която нямаш намерение да държиш като шампион, а просто ползваш като украса, с нищо по-различна от ланец с уши, които колекционираш откакто си тук? Дай ми още един шанс на най-голяма сцена. Дай ми още един шанс да те науча на смирение и се постарай поне веднъж в живота си да не се държиш като страхливец! Нека се срещнем отново на Bound For Glory!“
Следващите седмици двама могат да се срещнат един-два пъти – за вербална конфронтация или някой друг brawl. Може да се включи и един отборен мач с партньори по техен избор и този мач също да завърши с дисквалифиакция, която Joe ще си навлече след излишна доза бруталност, за да парадира с думите на Daniels.
Другаде, тъй като на BfG ще му е нужно горещо начало като всеки друг път, а тази година не виждам как това ще стане, бих върнал един стар вид мач. Elimination X е мач, който е използван само веднъж в историята на TNA (поне като име) и е идеален за spotfest-ове и страхотни откривания на PPV. Веднага бих сложил един и тук. И така, Х карда се заформя така:
TNA BOUND FOR GLORY 2009
Samoa Joe © vs. Daniels
Elimination X
Motor City Machine Guns, Kiyoshi & Homicide vs. Lethal Consequences, Amazing Red & Suicide
Без значение кой печели елиминационния мач. Daniels бие и става Х Division шампион.
И така, месец преди Turning Point, нещата в дивизията наистина трябва да вземат обратен завой и да се огледат за грешките, които трябва да се поправят. Каква история може да заинтригува средностатистическия зрител в Х дивизията? Отсега мога да кажа, че няма да е „Аз срещу Х дивизията“, което не се получи при Nash, не се получи при Team 3D, няма да се получи и тук. Изобщо, всякаква история, която ще хвърля светлина върху западналото състояние на дивизията трябва да бъде изтрита от памет. Същото се отнася и за „спасителите“, така че Daniels не може просто да влезе в ринга и да заяви „Сега ще изровя тази дивизия от дупката, в която се е озовала!“ По-скоро трябва да е нещо от сорта на:
„Сега, когато Х дивизията най-сетне се сдоби с подходящ шампион, време е този шампион да се държи като такъв. Искам всички вие, в съблекалните, да се спогледате и да решите кои от вас си струват времето и да се докажат в ринга срещу мен. Край на преследването на маскирани герои и край на криенето зад ъглите с куфари. Дойде време всеки да покаже отново защо е тук и да затвърди мястото си в тази дивизия. Ако трябва ще водя мачове всяка седмица от всеки месец, стига това да пречисти TNA от незаслужаващите да бъдат тук!“
Едва е приключил с промото и... Kiyoshi го напада! Всичко ще започне бавно. Не е нужно веднага да скачаме да търсим големи звезди огромни лица и уникални личности... за какво ви е всичко това, ако всичко останало куца и дивизията вече е пълна с ненужни лица? Има нужда от затвърждаване на тези лица. Бих book-нал този мач само от любопитство какво би излязло, но и малко credibility няма да навреди на Kiyoshi, вместо да го набутват за подхранка на Team 3D и Hernandez седмица след седмица. За съжаление това ще е трудно, тъй като не е имал победа от дебюта си насам. В седмиците, водещи до Turning Point, Kiyoshi ще напада Daniels където го свари. Daniels коментира мач на Х дивизията, оглеждайки конкуренцията? Kiyoshi дебне и го напада веднага след мача. Daniels дава интервю зад кулистите? Kiyoshi напада. В последната седмица вместо едностранен sneak attack може да има и един малко по-голям brawl, колкото и Daniels да вкара някой удар преди PPV-то.
Също така, бих върнал претендентските мачове. Това е доста важна част от една дивизия, нужда за да подчертае колко души искат тази титла и през какви опоненти биха минали, за да се доберат до нея. И претендентски мачове трябва да има непрекъснато, независимо дали шампиона има вражда или не. Този месец претенденти ще бъдат Suicide и Homicide – последните шампиони в дивизията след Joe (който след загубата на BfG се маха от тази дивизия). Значи, TP 2009 ще изглежда така:
TNA TURNING POINT 2009
Daniels © vs. Kiyoshi
#1 Contender's Match
Suicide vs. Homicide
След Turning Point: Homicide опитва да приложи стратегията на Kiyoshi, sneak attack-вайки Daniels, който обаче вече е поумнял и го просва още на първия iMPACT! след PPV-то. Затова Homicide търси помощта на The British Invasion (или Bashir и Kiyoshi), нападайки Daniels с многочисленост. Daniels обаче намира подкрепа в лицето на Lethal Consequences и шестимата изиграват поне един отборен мач през месеца, без значение кой печели, стига да има чести конфронтации между Daniels и Homicide.
Другаде, под претендентската светлина: За този месец ни трябва лице с authority (по-миналата седмица ползвах Jim Cornette, сега май ще бъде Mick Foley), което ще събере MCMG и Lethal Consequences и ще им каже „Daniels е прав, вие четиримата си играхте шепа месеци на 'Том и Джери' със Suicide и всичката игра отиде по дяволите, защото никой от вас не направи нищо. Вие трябва да се стегнете и аз ще ви дам тази възможност в четворен претендентски мач. Тъй като този път Suicide няма да е там, силно се надявам, че някой от вас най-после ще вземе победата.“ Тъй като LC ще са заети да помагат на Daniels, това няма да доведе до мачове между тях, но MCMG и без това са part-time коментатори, така че няма да скучаят.
TNA FINAL RESOLUTION 2009
Daniels © vs. Homicide
#1 Contender's Match
Alex Shelley vs. Chris Sabin vs. Jay Lethal vs. Consequences Creed
Тонът на следващия месец трябва да се даде от Shelley: “Наближава Genesis и хората с по-краткотрайна памет сигурно не помнят, но този турнир е моят турнир. Направи трябва да го прекръстим на Alex Shelley Night, защото както миналата година, така и тази, мисля да взема титлата, но за разлика от миналата година, нямам намерение да я пускам. Моят хетеросексуален партньор Chris Sabin ще се погрижи това да не се случи, поемайки заплахата ми от миналата година – Suicide.”
През този месец ще залагам главно на вербални нападки от Shelley за Daniels и ще държа физическите сблъсъци до минимум. Sabin и Suicide може да се дебнат за по някоя друга атака или прецакване, но да не влизат в мач преди PPV-то. Може преди PPV-то да има поне веднъж (и още веднъж) Daniels & Suicide vs. MCMG. И стигаме до:
TNA GENESIS 2010
Daniels © vs. Alex Shelley
#1 Contender's Match
Suicide vs. Chris Sabin
Прес следващия месец трябва да има всеобща проява на взаимно уважение. Двамата ще пуснат по едно кратко промо за мача си на тема „С теб имаме недовършена работа. Бихме се, но така и не излезе победител, на това PPV трябва да разберем кой е по-добрия веднъж завинаги.“, Daniels може да коментира на мач на Suicide по време на iMPACT! и двамата ще си пазят гърба през целия месец. До последно. Без swerve-ове, без нищо.
На претендентската сцена има квалификационни мачове за Ultimate X мача на Destination X. Ще бъде четворен, значи ни трябват три претендента. Мачовете ще бъдат: Amazing Red vs. Kiyoshi; Alex Shelley vs. Jay Lethal; и Chris Sabin vs. Consequences Creed, като победители и претенденти ще излязат Lethal, Red и Sabin.
TNA AGAINST ALL ODDS 2010
Daniels © vs. Suicide
Февруари към март месец ще протече с кавги между Daniels, Suicide и MCMG зад сцената, а в ринга може да има няколко мача между претендентите в Ultimate X мача. Единични, отборни, без значение, стига да не се хвърлят всички накуп в multi-man мачове. Претендентски мач – странно! - няма да има. Месецът минава сравнително бързо и стигаме до:
TNA DESTINATION X 2010
Ultimate X
Daniels © vs. Chris Sabin vs. Amazing Red vs. Jay Lethal
... и веднага след мача в ринга нахлува The Pope, който го напада, просва, остава да погледа трупа му и си тръгва без да каже нищо.
IMPACT! след DX. The Pope е в ринга/зад сцената: „Чувам всеобщата тишина и безмълвния въпрос „Защо го направи, Pope?” Защо аз, The Pope D'Angelo Dinero, направих каквото направих на Daniels. И сега искам да опресня паметта на всички с една история по действителен случай, състоял се не много отдавна. Точно преди седем месеца, на едно PPV, известно като Hard Justice, една нова фигура се появи в TNA. Тази фигура, този човек, влезе в огромна стоманена клетка, за да се бори още в първия си мач в тази компания срещу осем други борци, за да си спечели шанс да стане шампион още в първия си месец в компанията. И този човек, този отличен атлет, беше победител. Или поне щеше да бъде, ако Suicide не се беше намесил и не му беше коствал мача, позволявайки на Daniels да открадне победата му. И този отличен атлет, това върховно присъствие, започна да чака. Чакаше и чакаше, дебнейки подходящата възможност да върне услугата. И така настъпи деня, в който това върховно присъствие, това полубожество, научи, че на Lockdown всички мачове ще са в стоманени клетки. И тогава той, ако не сте разбрали, говоря за себе си, реши да действа. Действах и отправих ясно послание на Daniels, за да използва следващия месец в множество тренировки да се укрепне, за да има поне сянка от шанс да издържи пет минути в ринга с мен. Разбра ли, Daniels? На Lockdown – в стоманената клетка, в същите обкръжения, в които ти реши да ми откраднеш победата – аз ще се изправя срещу теб за скъпоценната ти титла, която трябваше да бъде моя още преди седем месеца и ще си я взема. The Pope has spoken~!”
Daniels, разбира се, го гони през идните седмици, но Pope се държи на разстояние от него и така и не се стига до челен сблъсък преди турнира.
Защо Pope? Тук искам да поясня, че специално на Lockdown оптималният мач, в който може и би трябвало да се защитава X титлата е именно Xscape мача. Но този мач от самото начало се е превърнал просто в един spotfest, в него никога не е сменяна титла, въпреки че е имало три защити и просто никой няма да вземе насериозно защита на титла в мач, в който шампиона никога не губи, въпреки че всичко в мача е против него. Затова пък в настоящия си формат когато не е заложено нищо, Xscape мача е идеален едновременно за подгряващ opener и за претендентски мач. Същевременно, да кажем, че Lockdown ще се проведе на 18 април. При това положение, от Bound For Glory до Lockdown са точно 182 дни – точно толкова дни е продължило най-дългото царуване с Х титлата (също така е негово). Тъй като на Daniels не му остават претенденти, които до този месец да изглеждат достатъчно сериозна заплаха и да не се повтарят, а според мен трябва поне веднъж да има Pope vs. Daniels като мач, връщам Pope в X дивизията за месец – хем име, което да носи атмосфера само при назоваването (както е тръгнало, такова ще стане), хем достатъчно силен опонент, за да представлява заплаха и да се струва, че може да отнеме титлата на Daniels ден преди да бие собствения си рекорд.
TNA LOCKDOWN 2010
Daniels © vs. “The Pope” D'Angelo Dinero
Xscape Match - #1 Contendership For X Title
Amazing Red vs. Suicide vs. Jay Lethal vs. Alex Shelley vs. Chris Sabin vs. Kiyoshi
В следващия пост: X дивизията в периода Lockdown – Bound For Glory 2010.