Jump to content

* * * * * 3 votes

Guest Booker: WrestleMania 27

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Current mood: None chosen

Posted 02 January 2011 - 18:52

В темата за прогнози за WrestleMania се дадоха някои предложения (макар да е малко раничко) за възможния кард, но се стигна до доста сериозен fantasy booking. Затова реших, че няма да е зле да има една тема, в която всеки да си fantasy book-ва отделни вражди за Манията или пък целия кард с по-подробно описание на това какво се случва и т.н. Т.е. ако ви се fantasy book-ва Манията пишете тук. Аз ще започна с история, която ми се върти из главата от седмица и нещо (че и повече) и която с малко обмисляне мисля, че се получи горе-долу добре.

ВНИМАНИЕ: Споменати са два обявени мача за следващия SMACKDOWN.

The Road to WrestleMania 27: Five seconds posing for the World Heavyweight Title
Част първа

Posted Image

Започваме със Smackdown-a, който ще се проведе следващата седмица и за който вече има два назначени мача.

SMACKDOWN, 7 януари 2011
- Best of 3 Falls Match: Alberto Del Rio defeats Rey Mysterio
- World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Edge © defeats Kane

Дотук с Edge и Кейн, поне за момента. На следващата седмица Кейн ще поиска нов шанс за титлата, но Теди Лонг ще го отреже като заради победата на Алберто Дел Рио предната седмица ще направи него главен претендент за Royal Rumble. Имайки предвид леките му конфронтации и отборните му мачове с Edge през последните седмици (+ участието му в мача за титлата на TLC) това е напълно нормален ход. Кейн ще се насочи към Royal Rumble с намерение да го спечели и да получи нов мач за титлата на WrestleMania, същото ще направи и Мистерио. Т.е. градеж на двамата като по-основни лица за Rumble-a, докато ситуацията около титлата се концентрира около Edge и Алберто.

Booked for Royal Rumble: World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

В същия втори за годината SMACKDOWN Дел Рио ще организира специално празненство, с което иска да отпразнува своя No1 Contender статус и също така предварително да отпразнува спечелването на световната титла. Острието ще даде тласък на враждата (разбира се) прекъсвайки партито, разбивайки декорите по ринга и просвайки с Копие Рикардо Родригез. За да набере инерция претендентът обаче, Дел Рио ще просне Острието със стол.

Следващата седмица Дел Рио и Острието имат конфронтация. От едната страна „Аз съм десеткратен шампион, ти си Г-н Мексикански никой, ще те смажа”, а от другата „Бедно канадско момче, ще те контузя както контузих приятелчето ти Крисчън”. Конфронтацията завършва с нападание на Дел Рио и Рикардо Родригез над шампиона. Появява се Крисчън, който спасява някогашния партньор и изхвърля Дел Рио от ринга.

Четвъртия SD за годината ще започне с Крисчън, който ще обясни, че до Royal Rumble ще е възстановен достатъчно, за да вземе участие в мача (стига изненадващи завръщания на самия Rumble...). Крисчън казва, че в случай, че в случай, че Дел Рио спечели титлата, то за него ще е удоволствие да му я отнеме на WrestleMania и да си отмъсти за контузията, която мексиканецът му причини (Бележка: Причина за сегашното отсъствие на Крисчън е контузия на гръден мускул, която бе представена като причинена от атака на Алберто Дел Рио). Това изказване обаче ще изведе Острието, който ще каже на бившия си партньор, че няма шанс Дел Рио да го победи за титлата, но също така и ще му благодари за помощта предната седмица. Двамата си стискат ръцете. Дел Рио излиза, присмива им се, опитва се да ги нападне с помощта на Рикардо Родригез, но атаката не успява. В сегмент зад кулисите Острието обяснява на Теди Лонг, че му е писнал от анонсърът на Дел Рио и неговите намеси в мачове и иска сам да вземе мерки, за да е сигурен, че Дел Рио няма да има помощ на Royal Rumble. Което пък значи:

SMACKDOWN, 21 януари:
-Edge defeats Ricardo Rodriguez

Кратък мач, тъй като хората не знаят, че Родригез е кечист. За всички той е просто анонсърът на Дел Рио. Дразнещ тип, който може да прецака Острието. Острието го побеждава бързо, след което кани Дел Рио за гост на The Cutting Edge следващата седмица.

Последното шоу преди Rumble-а преминава в полза на Дел Рио. Той е гост в The Cutting Edge, разменят си последни обиди с Острието. Дел Рио казва на Острието, че ако си мечтае да стигне до WM като шампион и да се изправи срещу най-добрият си приятел това няма да стане. Първо, защото Крисчън не е способен да спечели Royal Rumble и второ, защото Дел Рио ще спечели титлата на турнира. Сблъсък между двамата, като Дел Рио е този, който взима предимството. Крисчън не се намесва.

През всичките шоута Кейн, Грамадата, Кофи Кингстън, Рей Мистерио, Джак Суагър, Крисчън и Дрю Макентайър получават внимание, за да изглеждат като възможни победители в Rumble-a. Я чрез мачове, я чрез сегменти.

ROYAL RUMBLE 2011:

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio
– Рано му е още на Дел Рио за световна титла, а и мнението ми е, че десетият рейн на Острието трябва да е по-специален и да продължи повечко време.
- Royal Rumble Match Winner… Christian – Пределено ясно ми е, че много хора ще кажат, че е невъзможно, че победителят трябва и е по-вероятно да е някое от големите имена в RAW (Cena, Orton, Sheamus, HHH, Punk), но аз не мисля така. Спечелването на Rumble-a е много правилен ход за изграждане на бъдещ световен шампион и ми се иска тази година да го спечели някой, който не е бил world champ досега, поне не в WWE. Крисчън като Rumble победител според мен ще е изненадващо като изненадата по никакъв начин няма да е лоша.

Малко разяснения: за да е голяма интригата в мача да речем, че последните в мача са двама фаворити и двама не чак толкова – Пънк, Сина, Крисчън и Дел Рио. Да, след загубата си в мача за световната титла Дел Рио ще вземе мястото на някоя отрепка ала JTG и ще влезе в Rumble мача. Пънк ще елиминира Сина, Крисчън ще елиминира Дел Рио (във всичко си има цел), остават Крисчън и Пънк и с много късмет Крисчън бие, невероятно или не. Пък и както знаем в последните години се видя, че дори за победителят в Rumble-a нещата могат да се объркат до Мания...

Дотук с първа част. В следващата – Elimination Chamber. Който желае да описва своите идеи - да действа. Ако ли не ще си пиша сам :D

"Да ви сссссера в ссссаковете!"

Ранди "The Viper" Ортън

#2 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 04 January 2011 - 19:23

Май ще си пиша сам :D Няма проблем, fantasy booking-a е голям кеф.

The Road to WrestleMania 27: World Heavyweight Championship
Част втора

Между Rumble и Elimination Chamber има точно три седмици за build на каквото и да било. Т.е. не трябва да се губи седмица (както WWE често правят) в глупости, а направо да започне подготовката за PPV-то.

Първият SMACKDOWN от билда за EC

Тук стават две важни неща:

1. Алберто Дел Рио открива шоуто и обяснява, че заслужава втори шанс за титлата и няма да се примири докато не го получи. Той е прекъснат от Теди Лонг, който припомня на Дел Рио, че е заслужил предния си шот с победа и ако иска нов ще трябва отново да запише такава. Лонг обявява Beat the clock challenge за вечерта, като победителят ще се изправи срещу Острието на Elimination Chamber за титлата.

Първият мач е на Дел Рио срещу произволен противник (да речем Кофи), като на Дел Рио му е нужно наистина много време, за да победи. Примерно 15-ина минути. В следващият мач Кейн печели за 4-5 минути, с което надеждите на Дел Рио се изпаряват. В последния мач за шоуто обаче Рей Мистерио успява да победи противника си (примерно Суагър или Дрю Макентайър) за абсолютно същото време, за което Кейн е спечелил своя мач. Мисля, че досега не се е случвало в Beat the clock двама души да свършат с едно и също време и, колкото и да е трудно за синхронизиране, мисля, че е възможно. Шоуто приключва с Кейн, chokeslam-ващ Мистерио върху коментаторската маса.

2. Преди главния мач в промо Крисчън обяснява, че няма смисъл да чака – решил е, че на WrestleMania 27 ще се бие за World Heavyweight Championship-a… срещу Edge. Прекъсва го Дел Рио, който е бесен от това, че няма да се бие за титлата на Elimination Chamber. Той казва, че Edge и Крисчън са виновни за нервите и неуспехите му в последно време и той иска отмъщение. Идеята на Дел Рио: да вземе шота на Крисчън и да се изправи срещу Острието (в случай, че той остане шампион) на Мания, където да стане шампион. За целта Алберто предизвиква Крисчън на мач, в който Крисчън да заложи своя WrestleMania shot. Крисчън отказва с усмивка и заявява, че колкото и да иска да отмъсти на Дел Рио за контузията си би било глупаво да заложи шота за Мания. Дел Рио го напада и се опитва да го контузи отново, но Edge се притичва на помощ без да успее да влезе в пряка конфронтация с мексиканеца.

Това са двете неща от първия SMACKDOWN. Точно така – няма да има Elimination Chamber от страна на SD на ППВ-то, тази чест остава само за RAW. Мисля, че WWE силно прекаляват с това да има два мача от един и същи тип на едно ППВ само веднъж в годината, а още по-прекалено е, че тези мачове са за титлите и то точно преди Мания. Често победителят е ясен от началото (пример – Джерико миналата година), а ако не кой ще победи то поне кои са фаворити и кои са за пълнеж. Трябва да има някаква интрига и възможност за разнообразие в МЕ-та на Мания, а често Chamber-ите не осигуряват тази възможност.

Втори SMACKDOWN от билда за EC

На второто шоу от билда за EC става ясно какъв ще е МЕ-та на SD: Теди Лонг решава да има triple threat мач като Острието ще трябва да защитава както срещу Кейн, така и срещу Мистерио. Шампионът провежда разговори и с двамата, като казва на Кейн, че е считал проблемите им за приключили. Кейн отвръща, че докато не си върне титлата нищо не е приключило. Мистерио пък обяснява, че това е шанс, от който не може да се откаже и не само, че ще е чест за него да спечели титлата за трети път, но и го изкушава възможността да се изправи срещу Дел Рио на Мания и да го победи на най-голямата сцена. Острието казва на Рей, че Крисчън ще запази шота си. Рей обаче не е толкова сигурен и казва на Острието да се концентрира не върху Крисчън, а върху титлата си. По-късно Теди Лонг отказва на Алберто Дел Рио насила да принуди Крисчън да заложи шота си за Мания в мач срещу мексиканеца. Вместо това Лонг назначава за следващата седмица мач, повторение на последния ME на SD за 2010 – Edge/Mysterio vs. Del Rio/Kane. Дел Рио отвръща, че ще получи това, което иска.

Booked for Elimination Chamber: World Heavyweight Championship - Triple Threat Match: Edge © vs. Kane vs. Rey Mysterio

Posted Image

Главният мач за шоуто е Kane vs. Rey Mysterio. В сегмент зад кулисите са показани Edge, няколко медици и държащият се за главата Крисчън. Крисчън обяснява, че Дел Рио го е нападнал. Острието му казва, че после ще говорят за това и излиза, за да коментира главния мач. Мразете ме, но победата ще иде в ръцете на Мистерио след намеса на Острието. Имайки предвид другото, което ще става в тази история, на Мистерио тази победа ще му е по-нужна отколкото на Кейн, пък е и с малко помощ. А какво е другото? Ами след мача Кейн се вбесява и просва и двамата с Chokeslam, след което прави Tombstone на Мистерио на пода извън ринга. Острието се съвзема, напада Кейн, но него го напада Дел Рио. Това води Крисчън на ринга и двамата с Острието отблъскват (но не пребиват) Кейн и Дел Рио. Медици са обградили Мистерио, Теди Лонг също излиза. Става ясно, че Мистерио е с възможна контузия. Т.е. последните минути на SD са бавни, но пък пълни с напрежение. Теди Лонг казва, че за момента не е ясно дали мачът за титлата на EC ще остане троен или само Кейн ще е претендент. Също така е отменен отборният мач за следващата седмица. Тук се намесва Крисчън, който предлага да заеме мястото на Мистерио. Острието и Лонг се съгласяват и мачът е назначен за следващата седмица – Edge/Christian vs. Kane/Alberto Del Rio.

Последен SMACKDOWN преди EC

В самото начало на шоуто Алберто Дел Рио обяснява, че два пъти подред е нападал Крисчън, за да го убеди да заложи шота си за Мания в мач, но Крисчън изглежда не разбира от дума. Това води Крисчън на ринга и той казва, че иска мач срещу Дел Рио на Elimination Chamber, но няма да заложи шота си. Дел Рио се засмива и казва, че ако Крисчън иска отмъщение и мач срещу него, ще трябва да заложи шота. Нещо повече – Дел Рио казва, че за да е сигурен, че Крисчън ще приеме предизвикателството и условията му, Алберто няма да вземе участие в отборния мач по-късно вечерта. Според Дел Рио в мача по двойки има шанс Крисчън да се изправи срещу него, а канадецът ще получи това само в мач за WrestleMania title shot-a. Преди да слезе от ринга Дел Рио отново просва Крисчън, този път удряйки го с микрофона си, след което бърза да се прибере зад кулисите, качва се в колата си и напуска залата. В интервю зад кулисите Крисчън съобщава, че Дел Рио е успял да го докара до ръба – Крисчън се съгласява с условията и залага title shot-a си само и само, за да получи мач срещу Алберто на Elimination Chamber.

Теди Лонг е разтревожен, че така рекламираното събиране на Острието и Крисчън ще се провали, заради което му трябва нов партньор за Кейн. Той моли Грамадата за това, за да може мачът да е на бивши отборни шампиони срещу бивши отборни шампиони. Биг Шоу, нали в момента го раздава фейс, казва, че не иска да е в отбор с Кейн, но Лонг му предлага сделка – ако Грамадата се съгласи и с Кейн победят Крисчън и Острието, то Big Show ще бъде добавен в мача за титлата на Elimination Chamber. Гигантът се съгласява и мачът е променен на Edge/Christian vs. Kane/Big Show. Малко преди главния мач на ринга излиза Рей Мистерио, който обяснява, че има леко сътресение след Tombstone-a миналата седмица, но въпреки това няма да изпусне последния си шанс преди Мания да стане шампион и ще участва в тройния (потенциално четворен) мач за титлата на Elimination Chamber, като приятелството му с Edge няма да го спре, а омразата му към Кейн ще му дава сили. Бля-бля, феновете трябва да бъдат надъхани. Мистерио е и гост коментатор на главния мач. Този мач завърша с победа за Острието и Крисчън – Крисчън успява да направи нещо като Killswitch на Грамадата, след което Острието го довършва с Копие. Да, Кейн не е тушираният, което е важно. Победителите празнуват победата си, когато Кейн се качва на ринга със стол и просва и двамата. Мистерио се опитва да се намеси, за кратко успешно, но накрая става жертва на Chokeslam върху стола. Грамадата също е проснат, ударен със стола от Кейн, след което е изхвърлен извън ринга. За финал Крисчън и Edge получават Dual Chokelsam и шоуто приключва с Кейн с титлата в ръце.

Ето, че Мистерио в билда записва победа като на косъм в Beat the clock-a, побеждава другия претендент след това, оцелява и след Tombstone и като някакъв герой влиза в мача за титлата. Кейн пък бие всичко живо - Chokeslam за Мистерио през масата в първото шоу, Tombstone върху пода на следващото, а за финал – побой над него, Грамадата, Крисчън и самия шампион. Двете загуби бледнеят сравнени с тези побои. Колко добре ще се получи самият троен мач е друг въпрос. Fantasy booking-ът е едно, това да спекулираш как ще се сработят дадени кечисти съвсем друго. А сега...

ELIMINATION CHAMBER 2011

- WrestleMania Title Shot on-the-line: Christian defeats Alberto Del Rio – За да няма мрънкащи, че две поредни PPV загуби са лоши за Алберто - да споменем, че победата на Крисчън няма да е никак лесна.
- World Heavyweight Championship: Edge © defeats Kane, Rey Mysterio – Защото както казах рейнът му трябва да продължи по-дълго и да, това по-дълго за мен значи до Мания. Номерът беше Кейн и Мистерио да изглеждат като реални възможни победители, не знам ако сценарият ми бе реалност дали щяха да изглеждат така. За желаещите детайли – 619 за Кейн, последвано от Копие от Edge. Мистерио скача на въжетата и се нанизва на второ Копие. Кой ще бъде туширан не е от голямо значение.

И ето, че вече е ясно какъв ще е мачът за световната титла на WrestleMania в моя вариант - Edge vs. Christian. Дали в реалност ще стане така е въпрос на много спекулации - ще се оправи ли Крисчън навреме, за да направят добър билд; ще му окажат ли такава чест и ще му дадат ли подобно важно място в най-големия кард за годината? Аз бих. Колкото до моя сценарий... леко зациклих с това какво трябва да стане след Elimination Chamber, дали да има търн на някой от двамата, как трябва да се развият нещата и т.н. Като доизгладя нещата може би ще има и трета част. И все пак поне мачът е ясен.

PS: Има и втори вариант, който обмислях. Събирането на Edge и Крисчън за пръв път от 5 години може да донесе както малко по-висок рейтинг на SD, както е в по-горния вариант, така и повече покупки за Elimination Chamber. Вторият вариант се концентрира на това – главният мач на SD за PPV-то да е Edge/Christian vs. Alberto Del Rio/Rey Mysterio, като в мача са заложени титлата на Острието и шансът на Крисчън. Правилата са следните – който от отбора на Дел Рио/Мистерио отбележи туш при евентуална тяхна победа си тръгва с титлата, а другият става главен претендент за Мания. Ако Острието/Крисчън спечелят, то те оглавяват Мания. Т.е. отборът победител е в МЕ на WM за титлата. Единственият плюс тук е, че събирането на Edge/Christian е на PPV, но минусите са повече: 1.Каква причина може да накара Edge/Christian да заложат сигурното си участие в МЕ-та на Мания? 2.Как да се разберат доскорошните врагове Мистерио и Дел Рио, за да се борят за този шанс като при това се запази наклона им (Мистерио – фейс, Дел Рио – хийл)? А защо Мистерио/Дел Рио – защото са много по-добра комбинация от Кейн/Рей или Кейн/Дел Рио. Както и да е, това беше само вариант, но ми се стори интересен и затова го споменах. Резултатът пак щеше да е същия – победа за Edge и Крисчън.

Ранди "The Viper" Ортън

#3 cskar4eto

cskar4eto

Barca fan

• Супер Потребител

• PipPipPipPip
  • 404 posts
  • 0 thanks

Posted 04 January 2011 - 20:38

View PostBoRn_2B_GoD, on 04 January 2011 - 19:23, said:

Мисля, че досега не се е случвало в Beat the clock двама души да свършат с едно и също време и, колкото и да е трудно за синхронизиране, мисля, че е възможно.
Ако не се бъркам се случи на един SD през 2008-ма с участници Kozlov и Hardy, или Kozlov и Triple H, или пък Hardy и Triple H. Нещо такова. Иначе буукингът е добър, винаги съм ги харесвал твоите. :)

Аз лично харесвам освен да чета, и да правя фентъзи буукинг, но мога да се огранича само до кардове на PPV-тата и не мога да изглаждам до най-малките подробности шоутата и враждите(както правиш ти). Най-много да пусна Dream card-а ми за 'Mania, но това по-скоро след RR/EC. :)

Posted Image
WWE PREDICTION CHAMPION (x2)
CURRENT WG PURE WRESTLING CHAMPION

#4 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 28 January 2011 - 23:14

Грешките, които WWE допускат в букинга си и възможностите, които изпускат, ми дават стимул да пиша. @G от известно време ми обяснява, че тази тема водела в категорията "Real-Life Booking". Прав е, има цели 22 гласа, но си мисля, че хората по-скоро гласуват, защото са длъжни да гласуват за всяка категория. Но пък цъкат на "моя" дневник, което донякъде е радващо. Както и да е, темата остава отворена за всеки, който иска да предостави идеите си, а дотогава продължавам смело сам. Целта на този пост? Ребуукване на Royal Rumble буквално 2 дни преди самия него. Острието-Крисчън историята е буукната до след Elimination Chamber, така че може да почака.

BIROV REBOOKING ROYAL RUMBLE 2011 - Част 1

Както вече всички знаете, но считам за нужно да повторя, кардът на тазгодишния Royal Rumble към момента (а най-вероятно така и ще си остане) е:

-40-men Royal Rumble Match
-WWE Championship: The Miz © vs. Randy Orton
-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Dolph Zigler
-2-on-1 Handicap Match – Divas Championship: Natalya © vs. Laycool

Едва три мача освен самия Rumble мач, при това не особено впечатляващи. Ортън-Миз сме ги гледали вече при кеширането на Миз, след това в Tables Match-a на TLC, а имаха безброй конфронтации. Ако мачът им имаше някакъв gimmick щеше да е по-добре. Още по-добре щеше да е ако Джон Морисън бе останал претендент до Royal Rumble, но изглежда WWE считат, че Миз има нужда от голямо име срещу себе си, за да е „продаваем”, така че май без Ортън не може да се мине. Зиглър от друга страна е свеж избор за претендент, макар да имаше и по-добри. И за финал – Laycool vs. Natalya не е нищо свежо, доколкото може да се търси свежест в divas дивизията.

Точно тези неща целя да променя и да ви представя моята версия на Royal Rumble. За база на своята промяна в известна степен съм ползвал горе-долу познатата схема от издания като това през 2004-та и през 2008-ма. Т.е. повечко други мачове в самия кард освен самия Rumble мач. Един вече ви е ясен: при мен вместо Dolph Ziggler опонент на Edge за титлата е Алберто Дел Рио. В първия пост може да прочетете как протича враждата между тях и ситуацията около титлата в SMACKDOWN. И все пак да отбележим, че мачът е ясен:

-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

Тук обаче има нещо за допълване. Приемамe, че Долф Зиглър губи ИК титлата от Кофи Кингстън в първия SD за годината. След това атаките на Джак Суагър над шампиона, желанието му за титлата и amateur wrestling challenge-a си бяха добра основа за нещо повече. Какво повече? Ами мач за ИК титла на ППВ-то. Очаквах WWE да го направят, но не стана, така че ще го направя аз: в моя вариант в последния SD преди Rumble-a, Джак Суагър прави промо зад кулисите, в което обяснява, че след като миналата седмица е победил Кофи Кингстън в amateur wrestling мач мисли, че заслужава мач за ИК титлата. Кофи го прекъсва и му казва, че това е кеч, а не аматьорска борба, а и ИК шампионът има планове да участва в Rumble мача. Суагър казва, че също ще участва в Rumble-a и ще го спечели, но това да спечели ИК титлата преди това няма да го изтощи и да му попречи. Кофи се съгласява да даде title shot на Суагър, но за целта втория трябва да победи опонент избран от Кофи. По-късно Суагър излиза на ринга, а след него се появява и опонентът му – Крис Мастърс. Суагър успява да победи, след което кара Кингстън да се качи на ринга. Шампионът го прави и получава pumphandle slam, след което Суагър казва, че на Royal Rumble първо ще стане ИК шампион, а след това ще спечели и самия Rumble.

-IC Championship: Koffi Kingston © vs. Jack Swagger

Следват дивите. WWE леко не знаят какво да правят с жените си и това е. Не, че има много за правене... И все пак: Мелина стана претендентка в RAW в края на миналата или началото на тази година. В моя вариант тя ползва шота си още следващата седмица и губи мача. Стига й толкова. Наталия казва, че е време някоя млада кечистка да получи шанс за титлата и в SMACKDOWN пита Кейтлин (победителката от NXT Season 3) дали желае такъв шанс. Лейкуул и Вики Гереро се намесват. Вики е твърдо против Кейтлин да получи такъв шанс, а Лейкуул го искат за себе си. Стига се до отборен мач в следващ SD, в който Laycool се изправят срещу Natalya и Кейтлин. Ако първите победят те получават шанс за титлата, ако ли не – на RR Наталия ще защитава срещу победителката от NXT. С намеса на Beth Phoenix (с която Laycool също имат проблем) печелят Наталия и Кейтлин и е ясен мача за титлата на турнира. Следващата седмица Вики Гереро е бясна и назначава мач, в който тя и Laycool се изправят срещу Кейтлин. Наталия идва на помощ, хвърля колана си и ги прогонва от ринга преди да са пребили младата претендентка, но след това се спречква с Кейтлин, която първо й подава изпусната Divas титла, а след това отказва да я пусне за няколко секунди. Наталия й удря шамар заради неблагодарността, а Кейтлин само се засмива мръснишки и се прибира зад кулисите. Напълно достатъчно като за WWE Divas Division.

-Divas Championship: Natalya © vs. Kaytlin

Едно хубаво допълнение към всеки Royal Rumble според мен е мач за отборните титли. В турнир, където толкова се отделя внимание на условието „всеки за себе си”, подобен мач стои свежо, колкото и слаб, и невзрачен да е. Видяхме през последните седмици как The New NEXUS първо пребиха Козлов и Сантино преди техен мач с Usos, а как след това Сантино и Козлов на два пъти (мисля) се притекоха на помощ на Сина. В последния RAW пък Хъски Харис и Майкъл МакГилъкъти дори победиха в нещо силно приличащо на скуаш отборните шампиони. В края на същото шоу Сантино и Козлов отново бяха сред дотичалите на ринга, за да се намесят в образувалото се меле. Един малък детайл може да доразвие нещата много добре: в WWE.com се пуска видео от след RAW, в което Пънк казва на МакГилъкъти и Харис, че му е писнало от Сантино и Козлов, че те са смешки и не заслужават да са шампиони. Пънк казва, че вярва (FAITH!) в своите NEXUS другари и иска и те да повярват в себе си и да вземат титлите на Royal Rumble, преди естествено да му помогнат да спечели Rumble-a. Клипчето е завъртяно в NXT, Superstars и SD и вече е ясно, че главният мениджър е одобрил идеята (все пак МакГилъкъти и Харис вече имат победа над шампионите) и мачът ще се състои.

-WWE Tag Team Championship: Santino Marella/Vladimir Kozlov © vs. The New NEXUS (Michael McGuillucutty/Husky Haris)

Стига толкова, че постът ще стане прекалено голям. За сега са обявени 4 мача, остават WWE Championship-a, няколко детайли за самия Rumble мач и разбира се – описание на това как протича целия турнир и какви са резултатите. Това обаче по-късно, но ще се постарая да е преди реалния Royal Rumble.

Ранди "The Viper" Ортън

#5 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 29 January 2011 - 19:54

BIROV REBOOKING ROYAL RUMBLE 2011 - Част 2

Време е за втора част от цялостното ребуукване на Royal Rumble. Не остана много за book-ване. Започваме с това, че не ми харесва, че мачът за WWE титлата на Rumble ще е 1 на 1 между Миз и Ортън и то дори без някакъв гимик (пък бил той и No DQ или нещо такова). В миналия пост споменах недоволоството си и от това колко бързо Морисън бе разкаран от ситуацията около титлата. Затова ще подходя различно...

Първият RAW за 2011-а година. Миз и Морисън откриват шоуто с много добрия си мач за титлата, но Миз успява да спечели с много мъки. През цялото шоу дават кадри с Джон Морисън и лекарите, който му обясняват, че трябва да е много внимателен, защото ребрата му са наранени след падането през масата в мача за титлата. Преди главния мач обаче (тройният в клетката) главният мениджър обявява, че към Шеймъс, Ортън и Барет ще се присъедини още един човек, който е поискал сам тази възможност и заради представянето си в последно време я заслужава. Излиза Морисън с превързани ребра и имаме четворен мач в клетката, който, примерно, се получава по-добре от тройния, който всъщност гледахме. Пънк прецаква Барет, както си и стана, а Шеймъс става жертва на ритник от Морисън и RKO от Ортън. В крайна сметка обаче Ортън (който за секунда се поколебава) просва и контузения Морисън с RKO и печели мача. Той е претендент, но Морисън вече е герой заради всичко, което е сторил в шоуто.

Мачове в първия RAW за годината:
-WWE Championship - Falls Count Anywhere: The Miz © vs. John Morrison
-Fatal 4 Way No1 Contender's Steel Cage Match: Randy Orton vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. John Morrison

Следващата седмица гледаме отборен мач, но вместо Джери Лоулър, партньор на Ортън е Морисън. Двамата печелят мача, след което обаче Морисън казва, че иска да участва в мача за титлата. Ортън се опитва да го просне с RKO заради наглостта му, но Морисън контрира и поваля самия Ранди с ритник в лицето. Миз е в шок и е твърдо против.

Мачове от втория RAW за годината:
-Randy Orton/John Morrison vs. Alex Riley/The Miz

На третата седмица на 2011-а обаче той вече е премислил нещата и казва, че от една страна ако мачът е троен шансовете му да запази ще спаднат. От друга обаче участие на Морисън в мача ще отвлича вниманието на Ортън, а за Миз (както казва той) не е проблем да победи и двамата. Той казва, че оставя това решение на GM-ът. Той го решава по класическия начин: Ортън срещу Морисън, победа на Морисън го включва в главния мач. Ортън и Морисън се спречкват зад кулисите. След това пък Миз посещава и двамата в съблекалните им, за да им се подиграва, но отнася по един шамар и от двамата. Това го вбесява. В самия мач се намесват Миз и Райли и нападат двамата противници, като ги пребиват стабилно. Миз си тръгва от мястото на клането, когато се включва главният мениджър. Той отбелязва, че Алекс Райли пръв е ударил Джон Морисън с куфарчето си, заради което мачът е завършил с DQ в полза на Морисън и той вече е част от мачa за титлата на Rumble-a.

Мачове от третия RAW за годината:
-Randy Orton vs. John Morrison

През последната седмица вместо Ортън да има мач с Долф Зиглър (както стана в действителност) ще има такъв с Миз, какъвто е трябвало да има на Rumble. Една победа на Миз звучи добре, но след намеса на Морисън (който е на коментаторската маса) победата отива при Ортън. Така ми се струва по-редно, по-късно ще стане ясно защо. Малко по-рано Морисън е победил Алекс Райли 1 на 1. Шоуто завършва с Морисън, правещ Starship Pain на Ортън и вдигащ титлата над главата си.

Мачове от последния RAW преди Royal Rumble:
-John Morrison vs. Alex Riley
-Randy Orton vs. The Miz

Book-нат за Royal Rumble:
-WWE Championship – Triple Threat Match: The Miz © vs. Randy Orton vs. John Morrison

Сега да отговоря на въпроса защо вкарах Морисън. Така...
1. WWE искат голямо име срещу Миз, както казах и миналия път. Голямото име остава в мача. Обаче ако е само Миз-Ортън на мача според мен му липсва нещо, а именно свежест.
2. Морисън е тази свежест. Не само в този мач, а и в МЕ сцената. Той вече бе заслужил да е в title match на RR, но WWE решиха да му дадат мача за титлата в RAW и след това да го забравят, а както личи можеха да постъпят и по-добре.
3. Според мен мачът ще се получи с пъти по-добър ако е троен. Нищо лично към Ортън и Миз, но Морисън определено ще им е от полза.

Какво остана за rebook-ване? А да, самият Rumble. Приемаме, че всичко останало си се е случило както си беше – The New NEXUS, The Corre, Грамадата, Кейн, Мистерио, Шеймъс, Пънк, Сина са в мача, нещата между тях са се развили както си беше в реалност. Но както бе споменато в билда на Edge vs. Christian, Captain Charisma се е завърнал и е обявил участието си в мача. Въпросът за участниците не е от значение. Мисля, че с наличието на The New NEXUS и The Corre (които са общо 9 на брой) става някак необходимо мачът да е от 40 души. Времето не е проблем – Rumble мачът няма как да е повече от час и 15 минути, така че остават час и 45 минути за останалите мачове. А сега... резултати:

Birov’s ROYAL RUMBLE 2011 Results:

-IC Championship: Jack Swagger defeats Koffi Kingston © - New Champion
Суагър бе доста прецакан със странния си title reign и всичко, което му се случи след това през 2010-а. Тук е моментът да тръгне отново нагоре. Кофи пък е ужасно доскучал с тази титла на рамо, но пък бе единственият фейс, който можеше да я вземе от Зиглър. Победа за Суагър с Ankle Lock, нов шампион, а по-късно и промо от Кофи, който казва, че ще си отмъсти в Rumble мача.

-Divas Championship: Natalya © defeats Kaytlin
Много кратък мач, който Наталия печели с Sharpshooter. След мача излизат Laycool и нападат и двете противнички.

-WWE Tag Team Championship: The New NEXUS (Haris/McGuillucutty) defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov © - New Champions
Време е за малко злато в The New NEXUS. Също не много дълъг мач, тъй като Отунга асистира отстрани, но не е задължително да се стига до негова намеса.

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio – Споменах го в първия пост от историята „Edge vs. Christian”, но трябва да го споменем и тук.

-Triple Threat WWE Championship: The Miz © defeats John Morrison, Randy Orton
Миз си отмъщава за загубата в RAW туширайки точно Ортън. Ако държите на детайлите: Морисън пропуска Starship Pain върху Ортън, наказан е с RKO, но шампионът издебва Ранди и го довършва с Skull-Crushing Finale за победата. Силен Миз.

-Royal Rumble Match. Е, вече е ясно, че в моя вариант, колкото и да е невероятно, Крисчън печели, елиминирайки накрая CM Punk (който преди това е изхвърлил Сина). Нека обаче опиша други неща, които си струват отбелязването:

1. Triple H се завръща и (о, чудо!) изхвърля Шеймъс от ринга. След това и той е елиминиран, като боят може да продължи и извън ринга.
2. NEXUS-Corre най-вероятно (не съм сигурен дали е нужно) се сблъскват солидно, но евентуално отпадат един след друг докато не остава само Пънк.
3. Хареса ми идеята на @Headmaker за камбаните на Тейкър, които да отвлекат вниманието на Уейд Барет и той да бъде елиминиран. Според мен трябва да стане нещо подобно след като NEXUS бяха тези, които помогнаха на Кейн да погребе Тейкър.
4. Ортън се намесва в мача, подобно на Дел Рио. Все пак е голямо име, така че такова изненадващо участие няма да е минус. Той обаче бива изхвърлен от Крис Джерико, който прави само това и си тръгва. Да, Джерико се връща, изхвърля Ортън и се самоелиминира, прибирайки се зад кулисите най-спокойно.

Стига толкова детайли. Това беше моят Rumble, дано ви е допаднал и дано този на WWE да си струва гледането и чакането. Е, няма да е добър като моя, но все пак...

Ранди "The Viper" Ортън

#6 HBK_forever

HBK_forever

Upper-mid-carder

• Супер Потребител

• PipPipPipPip
  • 400 posts
  • 0 thanks

Posted 29 January 2011 - 23:24

Не крия,че си падам много по fantasy booking-a и затова реших да  Rebook-на Royal Rumble 2011 по шоута,следвайки примера на Биров.Тук е мястото да го поздравя за чудесните неща,които е написал,тъй като са на доста високо ниво и на мен доста ми харесаха.

RAW

Първи RAW за годината:

1.Falls Count Anywhere in the building for the WWE Championship-The Miz vs John Morrison
Мачът,който имахме възможност да наблюдаваме беше на много високо ниво,заслужаващ четири звезди,което си е чудесно за седмично шоу.Това,че този мач е opener всъщност е блилянтна идея.Постигнат е не само висок рейтинг,но и годината във Федерацията стартира по невероятен начин.The Miz запазва.
2.(Main Event) Steel Cage Match:Randy Orton vs Wade Barrett vs Sheamus vs John Morrison
Идеята на Биров е прекрасна съм абсолютно съгласен,че Morrison трябва да бъде включен в мача за претендентското място.А ето какво става тук:Sheamus доминира,разхвърляйки без жалост JoMo,на който има да си връща.За съжаление той е претърпял контузия по-рано вечерта в сблъсъкът си с The Miz и не е пълноценен и готов за равностойна битка.Barrett е спрян от CM Punk,който става новият лидер на Nexus и победата му е коствана тук.Orton от нищото забива RKO на Sheamus и започва да се катери,за да излезе от клетката,но междувременно Morrison с последни сили се измъква през отворената от съдията врата и краката му докосват земята в момента,в който Orton прави същото.Мигновенно е получен e-mail от анонимният GM,който съобщава,че мачът за титлата на WWE на RR ще е triple threat.

Втори RAW:

В началото на шоуто е обявен Beat the Clock challenge,който започва build-а.Първият мач е между Randy Orton и Dolph ZigglerМачът между тези двамата,който гледахме преди седмица определено ми допадна,а и освен това смятам че Ziggler е достатъчно сериозен и подходящ противник,да не забравяме,че с него е магнитът за heel heat Vickie Guerrero.Победа за The Viper тук за около 7 или 8 мин.
John Morrison се изправя срещу Alberto del Rio.Това би било много интересно за гледане.Del Rio е издиган много сериозно и част от неговият силен push включва победа срещу претендент за титлата,което в пъти по-интригуващо,отколкото да го гледаме за пореден път срещу R-Truth.Освен това е излишно да споменаваме,че и двамата са супер на ринга и могат да направят отличен мач.Победата за don Alberto е постигната след намеса на The Miz,не и без помощта на A-Ry,или както се пише това  :2funny: Alex Riley разсейва съдията и това позволява на Mr Awesome да забие зверски Skull crushing finality и след секунди JoMo,лежащ безжизнено на ринга е туширан от гордостта на Мексико.
The Miz vs Edgee Main Event-ът на това шоу.Успехме да станем свидетели на такъв двубой преди няколко дни,но честно казано на мен не ми хареса.Въпреки това съм на мнение,че двамата имат да покажат много повече,когато работят заедно.Също така би било добре,ако вместо Ziggler на коментаторският пулт седят двата претендента-Orton и Morrison.В края на мача двамата едновременно разсейват The Miz и неговият асистент отнася един ритник от JoMo.The Rated R Superstar се възползва от отдалата му се възможност и забождайки spear си тръгва с победата.На ринга се качват и другите двамат,замесени в борбата за златото.Orton издебва шампиона и прави RKO,но в този момент Morrison атакува отзед,The Viper заляга и след оттласкване на опонента му от въжетата прави scoop slam,което от своя страна кара Michael Cole буквално да напълни гащите от кеф(нали знаете как реве победоносно "scoop slam...and the WWE Apex Predator is ready to strike"  :2funny: )Следва дежурното RKO и Orton закрива шоуто ала Austin 3:16 с вдигнати ръце,радвайки феновете си.В този епизод доминацията му не подлежи на съмнение.

Трети RAW

Miz` music hits и шампионът на Федерацията открива шоуто под мощна вълна от heat.Време е за един солиден сегмент,който включва и тримата участници в предстоящия на RR троен сблъсък.С тях е и Alex Riley.Следва конфронтация и в крайна сметка по нареждане на GM-а са насрочени два мача за вечерта.Първият от тях противопоставя John Morrison и Alex Riley,като The Monday Night Delight побеждава без проблеми и се намесва в следващия сблъсък,в който един срещу друг са The Miz и Randy Orton,които са в 1 on 1 No DQ match-up.Двубоят завършва No Contest след последвалото меле.Morrison напада Orton,все още ядосан от това,че отнесе RKO пред седмица.Със flash kick поваля съперника си в ъгъла и прави Stsrship pain,докато The Miz го играем "страхливият heel" и бяга,като се спира на рампата и се заканва на JoMo.

Относно другите вражди в червеният бранд,нещата са сходни със случилите се в действителност събития между The New Nexus и John Cena.Все пак на последното шоу е book-нат мач между John Cena и Mason Ryan(ето на това му казвам bothc fest),в който Cena печели трудно,но чисто и това е предпоставка за още по-голяма настървеност към него от страна на Nexus и изключването му от сметките за евентуален победител в Rumble-а,от което доста хора се притесняват.
Също така вместо да се чудят какво да правят с Daniel Bryan и неговата US title,по следния начин може да се получи доста стабилна и интересна вражда.Това е и моят build-up за мач за US Championship на RR:
В последно време Bryan е представян в много интересна светлина.Изкарван е като някакъв nerd(цитирам великият Cole),по който обаче мацките се лепят и дори се бият,за да бъдат с него.След един мач The Bellas го хващат да се целува backstage с...Maryse!Знам,че изглежда странно и повечето от вас не биха искали да видят Daniel Bryan да се натиска точно с нея,пък било то и по сценарий  :2funny: ,но нека има шоу.DiBiase е бесен и предизвиква Bryan в мач на седмично шоу.Maryse заема неутрална позиция при коментаторите и след загубата на DiBiase отива при него и му съобщава,че единственият начин да остане с нея е ако предизвика Bryan в мач за титлата на ППВ-то и да спечели.
И естествено едно ППВ не може да мине и без някой filler.Подподящ ми се струва един tag team мач,след който в Nexus отново да има злато.

Card-ът изглежда така:
The Miz vs Randy Orton vs John Morrison WWE Championship
Daniel Bryan vs Ted DiBiase US Championship
Santino Marella&Vladimir Kozlov vs H.Harris&Michael Mcg. Tag team titles

YES! YES! YES!

#7 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 01 February 2011 - 02:01

Евала на @HBK_forever, че се престраши да пише в темата. Виждам, че виждаме някои неща еднакво, но за други (като пореден мач Браян-Дибиази) не съм съгласен с него. Както и да е. За да може той (и други желаещи ако има такива) да пишат своите варианти, аз ще слагам линкове към предните постове от моя букинг в началото на всеки нов пост. Налага се, за да може да следите внимателно.

World Heavyweight Championship до Royal Rumble
ROYAL RUMBLE 2011 - част 1
ROYAL RUMBLE 2011 - част 2
World Heavyweight Championship до Elimination Chamber

Добре, разгледахме Royal Rumble досега. От предните постове е ясно и какво става в SMACKDOWN до Elimination Chamber що се отнася до World Heavyweight титлата (троен мач) и претендентското място на Крисчън (залага го срещу Дел Рио). Сега следва нещо интересно - мисля в 3 поредни поста да разгледам какво става с главните лица в RAW и ситуацията около WWE титлата. Освен това в 2 поста ще опиша и midcard-a за Elimination Chamber и в още един пост самото PPV. Ще има по два поста на седмица, надявам се да съм редовен и до истинския Elimination Chamber вече да сте прочели моя вариант.

Posted Image

ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 1/3
Първи RAW след Royal Rumble:

-Анонимният главен мениджър заявава чрез Майкъл Коул, че преди да предприеме каквото и да било относно WWE титлата трябва да изчака да чуе решението на Royal Rumble победителя Крисчън за това за коя титла желае да се бие. Миз излиза на ринга и казва, че е съгласен с мениджъра и чака решението на Крисчън, за да разбере дали ще се бие с него на Мания или ще някой друг „глупак”. Миз е на мнение, че вече е доказал, че е на върха в RAW и е напълно безполезно да защитава титлата си на Elimination Chamber. Той е прекъснат от Джон Сина, който казва, че Миз много се е разбързал. Сина казва, че все още иска WWE титлата и има желание да я вземе от Миз и да е в МЕ-та на Мания. Намесва се Пънк, който излиза и обяснява, че е бил последния изхвърлен от Rumble, но вина за това има изтощението, което е дошло след елиминацията на Сина (Пънк изхвърля Сина от Rumble-a). Т.е. Пънк също иска мач за титлата. Миз отказва да защитава титлата си срещу когото и да било преди Мания. Главният мениджър обаче казва, че титлата трябва да бъде защитавана на ППВ-то Elimination Chamber, но ще даде шанс на Миз да се измъкне от това да защитава титлата в Elimination Chamber мач. Условието е следното: ако Миз победи в 1 на 1 мач опонентът, който му е избран за тази вечер, то той ще защитава титлата си в 1 на 1 мач срещу опонент по свой избор на турнира. Ако обаче загуби – титлата ще трябва да бъде заложена в Chamber мач срещу петима опоненти. Миз се съгласява, а мениджърът посочва опонентът му: Ранди Ортън. Преди да последва каквото и да било Пънк дава знак на NEXUS, които влизат на ринга и пребиват Сина, Миз и Райли. Пънк казва, че каквото и да се случи тази вечер ще е за доброто на всички той да бъде претендент за титлата на EC, независимо дали в 1 на 1 мач или в Elimanation Chamber мач.

-В интервю зад кулисите Ранди Ортън заявява, че е бесен. WWE титлата му се е изплъзнала заради Джон Морисън; Миз продължава да е WWE шампион, а най-лошото било, че Крис Джерико си е позволил да провали опита на Ортън да спечели Rumble-a. Тази вечер Ортън обещава отмъщение.

-В сегмент зад кулисите Миз обяснява плана си на Алекс Райли – тази вечер двамата работят усърдно, за да може Миз да победи Ранди Ортън, след което Миз ще посочи Райли за главен претендент за Elimination Chamber. На ППВ-то Райли ще легне, Миз ще го тушира и ще се насочи право към МЕ-та на Мания.

-Промо: следващата седмица Triple H се завръща в RAW. Шеймъс с коментар по темата, казвайки, че е приключил с HHH и ако той отново се опита да се закача с „истинския крал” Шеймъс отново ще го контузи, но този път за постоянно. Шеймъс казва, че тази вечер ще е около ринга, за да наблюдава ситуацията около WWE титлата, защото вижда в себе си потенциален претендент за титлата.

-Джон Морисън прави посещение в съблекалнята на Миз и му казва, че няма значение дали ще стане в мач 1 на 1 или Elimination Chamber, но той ще вземе титлата от Миз. Миз казва, че „мечтите са безплатни” и отива към ринга.

-Randy Orton vs. The Miz – ако Миз победи няма да му се налага на следващото ППВ да защитава титлата си срещу петима опоненти в Elimination Chamber мач, а само срещу един и то по негов избор. Джон Сина, Шеймъс и Джон Морисън са на различни места около ринга. Те сплашват Алекс Райли, за да стои далеч от ринга. Все пак той опитва да се намеси и съдията го гони зад кулисите. Въпреки това, когато започва музиката на Крис Джерико, Ортън се разсейва, става жертва на Skull Crushing Finale и Миз го побеждава. Мачът за титлата ще е 1 на 1. Щастливият Миз казва, че негов противник на Elimination Chamber ще е Алекс Райли. Тогава обаче започва музиката на NEXUS и те излизат на сцената, носейки тялото на Райли, който е пребит и окървавен (ако PG позволява малко кръв). Пънк върви пред тях с вдигната ръка и усмивка. NEXUS хвърлят тялото на Райли край ринга и Пънк заявява, че Миз трябва да избере нов опонент и трябва да помисли добре. Джон Морисън, въпреки че Сина се опитва да го спре, се нахвърля на NEXUS, но глутницата го пребива. Шеймъс решава да се оттегли през публиката. Сина скача на ринга и казва на Миз, че шампионът има шанс в мач 1 на 1 срещу Сина, но не и срещу Пънк, когато NEXUS са зад него. Т.е. Сина се опитва да убеди Миз да избере него. Пънк казва, че ако Миз избере Сина, то и двамата ще станат жертва на брутален побой като този от началото на вечерта. Миз поглежда титлата и стиска ръката на Сина. NEXUS ги нападат и отново са на път да поемат контрола, когато се намесват съвзелите се Ортън и Морисън. Ортън дори просва Пънк с RKO, което принуждава NEXUS да изнесат лидера си. Миз също се оттегля с титлата, за да е далеч от Ортън, който прави RKO и на Морисън. Шоуто приключва с Миз на рампата с титла в ръка и Сина и Ортън гледащи се ту един друг, ту към шампиона.

Знам, че е объркано и то много. Но пък това е идеята – преди Мания да има много възможности, всеки да се бие със всеки и най-важното: всеки да иска титлата и мач за нея, както и да е в ME-та на Мания. Забравих да спомена в предния пост за Rumble, че що се отнася до сегментите, които видяхме в реалното WWE между Миз и Сина, то те си остават и в моя вариант, за да има малко по-дълга основа мачът между двамата. So…

Elimination Chamber – the card so far:
-Triple Threat Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane
-WWE Championship: The Miz © vs. John Cena
-Christian vs. Alberto Del Rio

Ранди "The Viper" Ортън

#8 cskar4eto

cskar4eto

Barca fan

• Супер Потребител

• PipPipPipPip
  • 404 posts
  • 0 thanks

Posted 01 February 2011 - 13:29

Мисля, че е време да пусна Dream Card-а си за 'Mania, както бях обещал по-горе. Нивото на реализъм е някъде около 50% и ще гледам да не се отклонявам много от истината(в смисъл, че няма да има завръщания на Rock, Austin, Lesnar и т.н., а ще ползвам само такива лица, за които има предпоставки по някакъв начин, че ще вземат участие на турнира).
Внимание:Има спойлери от Royal Rumble и Raw!!!

Spoiler

Edited by cskar4eto, 01 February 2011 - 13:37.

Posted Image
WWE PREDICTION CHAMPION (x2)
CURRENT WG PURE WRESTLING CHAMPION

#9 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 03 February 2011 - 17:24

@cskar4eto: Харесва ми идеята ти за троен мач за WHW титлата, като мисля, че това е нещото, което WWE трябва да направят след като вече се прецакаха да включат Дел Рио в МЕ-та. И все пак липсата на MITB прави точно това, което ти спомена: много хора остават без място на Мания или пък в твоя случай са в голям брой 1 на 1 мачове, които правят карда много дълъг. За момента и моя (който май ще стане ясен след доста време) се върти около 11 мача, но е така като трябва да работим с прекалено големи ростъри :D

Posted Image
ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 2/3
Втори RAW след Royal Rumble:

Продължаваме с booking-a на главните събития в RAW до Elimination Chamber. Първият RAW вече мина. Минаваме на втория:

* В началото на шоуто Майкъл Коул обявява от името на главния мениджър, че тъй като Миз миналата седмица е избрал Джон Сина за свой опонент за EC PPV-то, a Крисчън е обявил в SD, че ще се бие за World Heavyweight титлата, то RAW се нуждае от No1 Contender за WrestleMania. GM-ът заявява, че името му ще стане ясно след Elimination Chamber мач на едноименното PPV. (Щом за единия шот на Мания е нужно да спечелиш мач с още 29/39 души в него, то за другия шот е логично да трябва да оцелееш в „най-опасната” клетка в WWE) The New NEXUS излизат на ринга и Пънк обявява, че поема контрол над шоуто. Той има изисквания и докато главният мениджър не ги изпълни, The New NEXUS няма да напуснат ринга. Изискванията са следните:

-Пънк автоматично да бъде добавен в Elimination Chamber мача.
-Поне други двама членове на групата също да получат места в него (с ясната идея, че ще помогнат на Пънк да спечели).
-Миз и Джон Сина да бъдат принудени да участват в мач с хендикап срещу целия NEXUS тази вечер.

Главният мениджър казва, че няма да преговаря с Пънк и изпраща няколко кечиста на RAW (random лица: Марк Хенри, R-Truth, Йоши Татсу, Голдъст, Тед Дибиази...) на ринга, но NEXUS ги прогонват, тъй като са въоръжени със столове. Главният мениджър отново отказва и моли NEXUS да напуснат, защото предстои мач. Сантино и Козлов идват на ринга, а след тях и опонентите им The Usos. NEXUS изчакват всички да се качат на ринга, след което по знак на Пънк и четиримата са пребити и изхвърлени. Главният мениджър склонява и предлага следното:

-Пънк е автоматично включен в Chamber мача, но още две места са прекалено много, за да бъдат дадени ей така. Затова двама от членовете на NEXUS ще трябва да се изправят срещу други двама потенциални участници в мача – Randy Orton и Джон Морисън. Ако представителите на NEXUS победят те влизат в Chamber-a, в противен случай местата остават в ръцете на Морисън и Ортън.
-Миз и Сина ще бъдат отбор и ще се изправят срещу Пънк и другите двама членове на NEXUS.

Пънк се съгласява и най-накрая NEXUS се прибират зад кулисите.

* Шеймъс излиза на ринга и казва, че щом CM Punk може да изнудва главния мениджър, то и той ще го направи. Шеймъс казва, че не е получил никакви предимства от факта, че е Крал на ринга за 2010-а и най-накрая иска такава привилегия – място в Chamber-a. Главният мениджър отговаря, че Шеймъс вече е бил предвиден за участие в мача и няма никакъв проблем. В този момент Triple H прави обявеното предната седмица свое завръщане в RAW. ННН заявява, че доколкото си спомня последният път, в който е имал 1 на 1 мач си е тръгнал контузен от ръцете (и краката) на Шеймъс. ННН припомня как на връщането си на Royal Rumble е изхвърлил Шеймъс точно, за да покаже, че има желание за реванш и го иска възможно най-скоро. Шеймъс отказва да даде какъвто и да било мач на Triple H, защото за него това е стара история. Намесва се главния мениджър, който казва, че не може да принуди Шеймъс да се бие срещу Triple H, но самият ННН е една от най-големите звезди на WWE, носи пари на компанията и според главният мениджър ще е добра придобивка в EC мача. Тъй като обаче друг кечист е изявил желание за слот в мача, то Хънтър ще трябва да се справи с него. Излиза Тед ДиБиази, който няма накъде повече да бъде закопан...

-EC Qualifying Match: Triple H vs. Ted DiBiase – Хънтър побеждава в първия си мач от месеци насам, но след мача Шеймъс го просва със своя Broad Kick и си тръгва ядосан.

* The Miz посещава Джон Сина в съблекалнята му и казва, че не страхът от NEXUS го е принудил да избере Сина за опонент на Elimination Chamber. Миз казва, че Сина доскоро е било едно от лицата на WWE, ако не и Лицето. Сега обаче тази роля се изпълнява от Миз и побеждавайки Сина той ще затвори устите на критиците веднъж завинаги, ще иде най-спокойно на Мания и вече официално ще е поел щафетата като лице на компанията. Сина отвръща, че не му пука дали ще е лицето на компанията, не му пука и дали Миз го харесва или уважава. Важното за Сина са две неща:

1.Да спечели титлата на Elimination Chamber и отново да е в МЕ на Мания.
2.Тази вечер да не позволи на NEXUS да го пребият отново и да се погрижи CM Punk да си получи заслуженото за наглостта, която проявява.

Сина пита Миз дали е с него тази вечер, а шампионът се усмихва наперено и излиза без да каже нищо.

* Пънк е зад кулисите и казва, че е избрал отборните шампиони Харис и МакГилъкъти да се изправят срещу Ранди Ортън и Джон Морисън тази вечер. Той обяснява, че Ортън и Морисън имат проблеми помежду си и няма да е трудно за шампионите да ги победят и да си осигурят места в Chamber мача.

-The New NEXUS (Husky Harris/Michael McGuillucutty) vs. Randy Orton & John Morrison – реферът прогонва останалите трима от NEXUS в средата на мача. Морисън и Ортън наистина имат дърпания помежду си, но това отвлича вниманието на рефера и позволява на Сантино, Козлов и братята Усо да нападнат отборните шампиони извън ринга. Това дава предимство на Ортън и Морисън, които все пак печелят мача. Морисън опитва след края да изрита Ортън, но той отбягва удара. Морисън се извинява и подава ръката си за здрависване, но получава RKO. И в този момент...

На титантронът се появява Крис Джерико. Джерико казва, че е малко зает, тъй като му предстои концерт с Фози след няколко минути, но е решил, че може да отдели няколко минути за „нищожеството Ортън”. Джерико обяснява, че му е отнело доста време да се съвземе от ритника, който Ортън му нанесе около Survivor Series. По думите на Джерико той дори сега не е на 100 процента и се е появил на Rumble само, за да предотврати евентуална победа на Ранди. Ортън казва на Джерико, че ако иска да пречи на Ортън да получи мач за титлата ще трябва да се постарае повече. Джерико отвръща, че цели точно това. Той обяснява, че е твърде зает с концерти и промоциране на новата си книга, за да се появява в RAW, а и според него нито феновете, нито Ортън заслужават това удоволствие, но пък е говорил с борда на директорите. Вследствие на този разговор е станало ясно едно: ако Ранди Ортън влезе в Elimination Chamber-a тази вечер, то Джерико влиза също, но като съдия на мача. Джерико благодари на Ортън за това, че го е вкарал в мача и му обяснява, че единствената му цел, освен тази да ръководи мача, ще е да попречи на Ортън да стане главен претендент. Да разбие мечтите му една по една, докато накрая не разбие и самия него. Видеото прекъсва, а Ортън буквално полудява и започва да разбива неща около ринга.

* Последното място в Chamber-a ще бъде решено с мач. R-Truth излиза в очакване на противника си, който се оказва Booker T. Букър побеждава, след което се здрависва с Truth и взима микрофон. Той казва, че чувството да е отново в WWE е неописуемо, бля-бля-бля, и иска отново да headline-ва WrestleMania, както направи на WrestleMania 19. За целта той има намерение да спечели EC и да стане главен претендент. Букър си тръгва, но на рампата е нападнат от излизащите трима представители на NEXUS: Punk, Myson Ryan, David Otunga. Те го хвърлят от рампата върху апаратурата край ринга, след което отиват на ринга за мача си.

* 3-on-2 Handicap Match: CM Punk, Myson Ryan, David Otunga vs. John Cena/The Miz – Миз прецаква Сина и го оставя съвсем сам на ринга, където той е премазан от членовете на NEXUS. След като приключват със Сина, Пънк дава знак на отдалечаващият се Миз, че той ще бъде следващия. Тук се появява побеснелият по-рано Ортън, който напада Пънк. Морисън също се включва в мелето, следван от Шеймъс, който пък напада него. ННН идва, за да нападне Шеймъс, но се сблъсква и с The New NEXUS. Букър ти вече се е съвзел от атаката на групата, разбутва лекарите около себе си и се включва в боя. Пълен хаос. След като реферите ги усмиряват, главният мениджър обявява, че следващата седмица целият New Nexus ще се изправи срещу останалите участници в EC мача: Ортън, Морисън, Шеймъс,ННН и Букър Ти.

Elimination Chamber – the card so far:
-Elimination Chamber No1 Contender’s Match (Special Guest Referee: Chris Jericho): Sheamus vs. Booker T vs. Triple H vs. Randy Orton vs. John Morrison vs. CM Punk
-Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane

Ранди "The Viper" Ортън

#10 iMMORTAL!

iMMORTAL!

JeriMiz

• Супер Потребител

• PipPip
  • 161 posts
  • 0 thanks

Posted 03 February 2011 - 19:28

Ако ти букваше WWE щях да го гледам с удоволствие. Харесва ми как се развиват нещата около титлите. Може би тея дни и аз ще престраша да постна фентъзи букинг.

Posted Image

#11 JingieBY

JingieBY

Main-eventer

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPip
  • 664 posts
  • 0 thanks

Posted 04 February 2011 - 01:07

Биров, горе-долу ми харесва booking-ът ти за WM, с изключение на 2 неща:
- Не ми харесва идеята ти The Miz да избира John Cena за противник за ЕС - та той всячески гледа да го избяга... всъщност, да, хубаво е че New Nexus са ебати страшилището, но The Miz да избере Супермен за свой противник... въпреки всички обстоятелства ми се вижда нереално. От друга страна идеята за техен мач точно на това РРV e добра, заради това ме е яд че наистина не го направиха.
- Другото което не ми харесва е прекалено сложното развитие. Да, може би ако това беше реалност щеше да е с една идея по-ясно, защото когато се описва е много трудно, но от друга страна можеше да заложиш на по-опростеното (въпреки че Road to WM25 ми беше любим точно, защото беше доста объркан и до последно не се знаеше какъв ще е карда за WM). Интересно ми е как ще намериш място на Booker T и John Morrison в карда на WM - т.е. дали ще имат отделни мачове или ще са един срещу друг.

Останалото е окей. За сега SD! не е толкова интересен, но такъв ще стане след ЕС, много ми е интересно как ще направиш враждата между Edge и Christian.

LIFE SUCKS

AND THEN YOU DIE...

#12 JingieBY

JingieBY

Main-eventer

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPip
  • 664 posts
  • 0 thanks

Posted 04 February 2011 - 01:50

Е, пристраших се и аз да book-на WM27 от моята гледна точка. Ще се старая максимално да се придържам към реализма, с други думи, ще се опитам да направя най-добрия възможен booking за WM27 (за мен, разбира се).

RAW - 7/02/2011
На следващия RAW се акцентира главно върху EC и основния мач на RAW за PPV-то - самият Top Contender Elimination Chamber Match. Шоуто започва с The New Nexus, които излизат на ринга, видимо доволни. Техният лидер СМ Пънк започва да изрежда участниците в мача, в който е и самият той. Пънк казва, че за него ще е удоволствие да срита John Cena и Randy Orton, които ненавижда, както и че Sheamus който "не струва" пред него. Той се радва, че е в един мач и с "каскадьорът" John Morrison, който ще елиминира без проблеми. Накрая обаче споменава R-Truth, като за него казва че е пълен идиот и няма място в такъв мач, като на негово място може да бъде някой като Mason Ryan например, който елиминира Тhe Great Khali на Royal Rumble. На ринга излиза самата "Истина", който обяснява, че заслужава много повече от Пънк да е в такъв мач и т.н. и т.н. Изведнъж се чува дразнещият звук, сигнализиращ появата на GM-а в шоуто. Майкъл Коул цитира, че тази вечер ще има мач между Пънк и Трут, в който загубилият е аут от мача на ЕС. Ако Пънк бие, то заместникът на Трут ще е Mason Ryan.

* Сегмент в който John Morrison се подговя за мача си чрез Parkour умения
Мач между John Morrison и Daniel Bryan. Морисън печели, а след това продължават проблемите на Daniel Bryan с Gail Kim и близначките.

Другата "голяма" вражда се акцентира върху WWE титлата и мачът между The Miz и Jerry Lawyer. Миз излиза и обяснява, че за него не е проблем да побеждава Hall-of-Fame-ъри и за втори път в мач за титлата ще победи Кинг. За да му докаже това, Миз казва че следващата седмица ще има мач с Ricky Steamboat, с който ще направи същото, както с The King на ЕС - ще го размаже. Кинг излиза и казва, че нито Рики, нито той ще имат проблеми с Миз, ако играта е чиста, заради това иска мач с Alex Riley тази вечер, като ако King спечели, то Riley няма да бъде допуснат да бъде до Миз на ЕС. Миз се съгласява и мачът се състои веднага. King печели трудно, след което Miz се качва на ринга и му прави Skull Crushing Finale.

* Интервю със Сина, прекъснато от Шеймъс, последвала конфронтация и "спор" за това кой ще спечели EC Match-а.

По средата на шоуто е мачът между Пънк и Трут. Пънк печели за около 5-6 минути, което означава че вместо R-Truth в МЕ на EC ще видим Mason Ryan. GM-ът се обажда и назначава мач Randy Orton vs Mason Ryan като МЕ за вечерта, като останалите участници в мача ще са Lumberjacks.

След това Michael McGillicutty и David Otunga печелят титлите на двойки след победа над Santino и Kozlov. Победата им е чиста - без ничия помощ.

И идва време за Main Event-ът, който е между Mason Ryan и Randy Orton със Сина, Ортън, Морисън и Шеймъс като "дървари". Мачът завършва без победител, след като по време на мача Ортън изхвърля Ryan от въжетата, той се озовава при СМ Пънк и докато се съветват останалите Lumberjacks ги атакуват. На ринга излизат новите шампиони на двойки - Michael McGillicutty и David Otunga, които помагат на Punk и Ryan. Мелето се пренася на ринга където всички се бият взаимно, когато John Cena и Randy Оrton изчистват ринга, освен Mason Ryan, който ги удря с ритник и двамата. След това СМ Пънк се качва на ринга, а Mason Ryan му вдига победоносно ръката. Така завършва RAW.
За следващата седмица е обявен мач - NEXUS vs Сина, Ортън, Морисън и Шеймъс.

Edited by JingieBY, 04 February 2011 - 02:01.

LIFE SUCKS

AND THEN YOU DIE...

#13 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 06 February 2011 - 14:41

@JingieBY: Първо относно забележките ти, които се радвам, че сподели. Мисля, че големият проблем, който кара разни неориентирани люде да определят рейновете на този и онзи хийл като "най-слаби в историята" (което е много преувеличено) е фактът, че конкретните хийлове не показват никаква смелост. Да, в моя случай Миз се страхува, но се страхува от The New NEXUS, от петима души, а не чак толкова от Сина. Хем NEXUS изглеждат по-заплашителни, хем Сина не изглежда толкова страшен, хем Миз изглежда с една идея по-смел. Той избира по-малкото зло в лицето на Сина, като с това иска и да се докаже. Това е гледната ми точка. Иначе за объркаността - харесвам объркани истории, защото до последно не знаеш какво ще стане. Не трябва да се прекалява, разбира се, може да съм прекалил без да искам, но проблемът на кеча често е, че историите са доста простовати и приличащи си. Затова е нужна капка сложност.

Второ, относно първата буукната от теб седмица: интересно е, че даваш такъв пуш на Раян, но лично за мен това е силно прибързано. Да, прилича на Батиста и т.н., но да се повтаря историята с Хънтър/Батиста от NYR 2005 според мен е излишно. Раян с нищо не е доказал, че заслужава място в този мач и колкото и да не харесвам Truth мисля, че той е с една идея по-правилен. Е, най-добре щеше да е друго голямо име, но как да е. Иначе се стараеш да направиш интересна историята между Кинг и Миз, но според мен идеята за ППВ мач между двамата е обречена по default и лично за мен би било мъка да гледам как Кинг побеждава Алекс Райли. Виж, вкарването на Рики Стимбоут е добра идея.

А сега към моят буукинг... Първо линковете за досегашните постове (за да няма объркване заради букването на различните автори):
World Heavyweight Championship до Royal Rumble
ROYAL RUMBLE 2011 - част 1
ROYAL RUMBLE 2011 - част 2
World Heavyweight Championship до Elimination Chamber

WWE Championship до Elimination Chamber - Част 1
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 2

Posted Image
ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 3/3
Трети и последен RAW преди Elimination Chamber:

* The New NEXUS отново излизат на ринга в началото на шоуто. В кратко промо Пънк обяснява, че нито един от противниците му в Chamber-a не може да се бори с мощта на The New NEXUS, защото нито един от противниците му няма вяра. Той заявява, че в неделя ще спечели Chamber-a и на WrestleMania ще се справи с еднаква лекота и с Джон Сина и с Миз, в зависимост от това кой от тях има „нещастието” да си тръгне от EC като шампион. Излизат останалите участници в EC мача и шоуто е открито с големия мач, обявен в края на миналия RAW.

-5-on-5 Match: The New NEXUS (CM Punk, David Otunga, Myson Ryan, Husky Harris, Michael McGuillucutty) vs. Randy Orton, Triple H, Sheamus, John Morrison, Booker T – Участниците в Chamber мача постоянно се карат помежду си. В един момент Шеймъс дори си тръгва, като Хънтър тръгва след него и започва да го налага по рампата. Ортън, Морисън и Букър не успяват да се справят сами с NEXUS и са победени.

NEXUS продължават с побоя, когато на помощ идва Сина. Пънк с усмивка на лице кара хората си да се отдръпнат. Сина се опитва да провери как е Ранди Ортън, но Ортън не съзнавайки, че това не е някой от NEXUS, инстинктивно забива RKO. Пънк вече е ухилен до уши и дава знак на хората си да започнат отново с побоя. Главният мениджър се намесва и казва, че няма да позволи това да продължи. Тази седмица, за разлика от предната, той е подготвен – в залата влизат доста на брой полицаи, а главният мениджър ги моли да изведат The New NEXUS от залата. Пънк все още ухилен казва, че това няма да е последното, което ще направят тази вечер, след което тръгва с полицаите, а хората му тръгват след него.

* През цялото шоу са излъчени интервюта с петима от участниците в Elimination Chamber-a (без Пънк). Пръв е HHH, който заявява, че единственото, което иска, това, което го кара да се движи, да диша и да се бори, е идеята да си отмъсти. Отмъщението му започва  с Шеймъс. Това е неговата причина да е в Elimination Chamber-a, но ако заедно с това получи и мач за титлата на Мания – той ще се възползва както само той може от това и както му е изгодно. Хънтър заявява, че не го интересуват NEXUS, Пънк, Букър, Морисън или Ортън – негова цел е Шеймъс и той обещава да се добере до него. А след това е нечий друг ред...

В следващото интервю Джон Морисън заявява, че тази година прекалено много пъти е бил „прекалено близо” до спечелването на титлата, но ако има нов шанс на Мания няма да се провали. Той казва, че предпочита Миз да запази титлата си, за да могат двамата бивши съотборници да се изправят един срещу друг за златото и Морисън да стане шампион, затваряйки с това и голямата уста на партньора си. Ранди Ортън обаче, и всички останали участници в Chamber-a стоят на пътя му и той ще направи всичко възможно, за да се справи с тях.

* Миз излиза на ринга в средата на шоуто. Той обяснява, че миналата седмица е постъпил възможно най-разумно. Миз продължава да твърди, че не го е страх от NEXUS, просто е оставил Сина сам, за да го тества. Нещо повече – подготвил му е един последен тест тази вечер – възстановеният Алекс Райли. Сина излиза и казва, че след едно RKO по-рано вечерта не е в добро настроение и не му е до глупостите на Миз. Сина казва, че си спомня времената, в които Миз е ползвал него, за да се издигне, обявявайки разни измислени свои победи, но на EC всичко ще е истинско. Сина е сигурен, че ще победи Райли, ще победи Миз, а след това с удоволствие ще се изправи срещу Ранди Ортън, ННН или Джон Морисън на WM, защото всеки един от тримата заслужава да спечели EC и да е в МЕ-та на Мания, за разлика от самия Миз. Миз се усмихва, казва само „Ще видим” и си тръгва.

Зад кулисите обаче Миз се разминава с Букър Ти, който е на път да даде своето интервю. Букър с усмивка изкрещява след него да лъсне титлата, защото на Мания идва за нея, но Миз не го отразява. В своето интервю негърът говори за това, че по-рано тази вечер се е видяло, че с противниците му в EC не могат да намерят общ език, но не е и нужно. Букър казва, че има мечта и тази неделя ще я сбъдне.

* Четвърти в интервютата е Шеймъс. Той заявява, че е новият Крал на WWE и Triple H трябва да си избие от главата идеята, че ще се бие с него. Шеймъс заявява, че искрено се надява ННН да влезе преди него в Chamber-a и да бъде елиминиран бързо, защото Келтският войн не иска да контузва Играта отново. Колкото до Мания – Шеймъс иска Сина, защото два пъти е взимал WWE титлата от него и да я вземе за трети път пак от него и то на Мания ще е най-сладката победа в кариерата му.

В интервюто си Ортън е необичайно разговорлив. Той казва, че тази вечер се е видяло, че никой не може да има вяра на никого и в EC всеки ще се бори за себе си. Ортън казва, че малкият трик, с който Крис Джерико се е вмъкнал в мача като рефер, ще му коства много, защото Ортън отново мисли да го изрита в главата и този път да го разкара веднъж и завинаги. Колкото до RKO-то от по-рано вечерта, Ортън заявява, че е било инцидент, но ако Джон Сина спечели титлата на WrestleMania го чака същото. Ортън заявява, че това е МЕ-ът, който WM заслужава – Сина срещу Ортън, и това е МE-ът, който ще се случи.

* John Cena vs. Alex Riley – Миз е на коментаторската маса. Райли sell-ва контузиите, причинени му от NEXUS преди 2 седмици и това го прави лесна плячка за Сина. След краят на мача обаче Миз нахлува на ринга и просва Сина с титлата, след което го просва с Skull Crushing Finale и заявява, че последната му спирка преди МЕ на Мания е EC, където ще победи Сина и ще докаже, че е awesome. А след това, който и да спечели Elimination Chamber-a да се подготви за най-голямата загуба в кариерата си.

Разяснения: Мисля, че EC за претендентското място е много по-добре отколкото Chamber-и за двете титли точно преди Мания, а и хората вътре са големи имена, които могат да помогнат за големи продажби. И най-важното: множеството варианти за победители в двата главни мача от страна на RAW създават множество варианти за мач за титлата на WrestleMania. Ако няма да има изненади, то поне да има интрига и разнообразни възможности до последно, това е важното. Предпочитам и да има един Chamber, който да получи повече внимание, отколкото два. Два еднакви мача от един тип не винаги са нещо добро и WWE трябва да го разберат по-скоро. Както и да е. Следващите два поста ще разгледат и midcard положението в двете шоута и влиянието им върху карда на Elimination Chamber, а след това ще опиша и самото PPV. GG!

Edited by BoRn_2B_GoD, 06 February 2011 - 14:41.

Ранди "The Viper" Ортън

#14 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 13 February 2011 - 14:24

И след малко забавяне продължаваме...

Posted Image

ОСТАНАЛИТЕ ИСТОРИИ ЗА ELIMINATION CHAMBER
Завръщането на Undertaker и враждата му с Wade Barrett + една midcard вражда
Част 1/2

Както стана ясно, в моя Royal Rumble камбаните на Тейкър отвличат вниманието на Уейд Барет и го правят жертва на елиминация. Обмисляйки нещата реших, че мач между двамата трудно може да е нещо особено интересно като за WrestleMania, затова, подобно на Сина-Миз, изтеглих нещата. Това значи, че по моя план на Elimination Chamber ще има мач Wade Barrett vs. Undertaker, а отделно (в следващия пост) ще бъде обърнато внимание на развиващата се вражда между THE CORRE и The New NEXUS. Но преди това...

DREW VS. DOLPH

Точно така. На Royal Rumble видяхме, че Кели Кели нападна Вики Гереро. Тъй като в моя вариант на Rumble Острието нямаше мач със Зиглър, а с Алберто Дел Рио, мисля, че историята с Вики и Кели може да бъде вкарана в самия Rumble мач – Дрю и Долф имат спречкване, Вики се намесва и започва да бие шамари на Дрю. Кели я напада точно както видяхме в реалност, а Дрю и Долф се елиминират едновременно. Харесвам историята между МакЕнтайър и Кели Кели и мисля, че може да бъде развита. Вики Гереро, която не е особено щастлива от случилото се на Rumble вика Кели Кели на ринга в първия SD и я кара да се извини. Кели отказва, поради което Вики я вкарва в мач с Долф. Преди началото на мача обаче излиза МакЕнтайър и застава между Кели и Долф. МакЕнтайър се замисля, слиза от ринга, което доста радва Вики и Долф. Зиглър започва да се подиграва с Кели (шамари и т.н.), но докато я дебне за Зиг-Заг, МакЕнтайър си променя мнението, връща се на ринга и го просва. МакЕнтайър следващата седмица е наказан с мач срещу Езикиел Джаксън, който губи, а след него Зиглър идва на ринга и продължава да го рита. Кели идва на ринга, но Зиглър този път я просва със Зиг-Заг, за радост на Гереро. На третата седмица е назначен PPV мач – Долф срещу Дрю на Elimination Chamber. В сегмент Дрю обяснява на Кели, че се опитва възможно най-силно да е по-добър и го прави заради нея, но до този момент това му коства повече, отколкото му дава. Тя го целува, шотландският кок скача и Дрю вече е готов да се бори с когото и да било.

Друг детайл за SD: Коуди Роудс прави още едно промо в гръб, обвинявайки Мистерио за случилото се на лицето му (приемаме, че мачът преди Rumble наистина се е състоял), като на третата седмица дори е дадено видео от операциите, които е претърпял.

WADE BARRETT VS. UNDERTAKER

Още на първия SMACKDOWN след Royal Rumble Уейд Барет влиза в офиса на Теди Лонг и го приветства с добре дошъл. Лонг казва, че не иска да се занимава с Барет. Лонк не знае кой го е нападнал преди няколко седмици, но според него има голяма вероятност да са били THE CORRE. Барет казва, че няма такова нещо и те имат намерение да играят само и единствено по правилата. Лонг казва, че в такъв случай в Beat the clock Challenge мача на Барет неговите приятели няма да бъдат допуснати около ринга. Барет е недоволен от това решение, но казва на Лонг, че той е шефа и THE CORRE ще се съобразят.

*Beat the clock Challenge Match: Wade Barrett def. Big Show – Барет успява да победи човекът, с който CORRE имат проблеми от дебюта си сам самичък, но му отнема прекалено много време и е изпреварен от Кейн и Рей Мистерио, които всъщност стават главни претенденти. След мача THE CORRE идват на ринга и започват да налагат Грамадата, когато камбаните се пускат отново и се появява видео за 20.2.11, което стряска най-вече Барет.

Да, ще използвам клиповете, но тук ще е ясно, че ще промоцират завръщане на Тейкър и то не на RAW, а ден по-рано – на самия EC. Във втория SD отново е пуснат клип, който показва ясно, че Тейкър се завръща на EC – няма да заблуждаваме хората, че е някой друг. След мача THE CORRE са показани зад кулисите – Барет иска да иде на ринга, но Слейтър и Гейбриъл искат да отидат с него. Той обаче казва, че те имат друго, с което да се занимават (за това в следващия пост) и той ще се погрижи за този проблем. Барет излиза на ринга и припомня чрез клип как NEXUS са помогнали на Кейн да погребе Тейкър на Bragging Rights. Барет казва, че предполага, че подобно на предните завръщания на Тейкър той отново ще търси отмъщение, но този път ще е различно – Барет казва, че на EC Тейкър ще се завърне, но веднага след това ще бъде изпратен отново в няколкомесечна почивка и това ще се повтаря отново и отново докато той не разбере, че е време да се откаже. Излиза Теди Лонг, с който Барет вече има търкания. Лонг заявява, че на EC, в случай, че Тейкър наистина се завърне, той ще има мач 1 на 1 с Барет. Уейд изглежда доволен. На третата седмица е показан клип, в който ясно се показва, че Гробаря се завръща за главата на Барет. Случват се и други неща около THE CORRE като цяло, но свързаното с Барет и Тейкър се ограничава в клипа и в интервю с Уейд, в което той казва, че Теди Лонг изглежда има нещо против него и против THE CORRE, но те нямат нищо общо с атаката над Лонг от началото на 2010-а. Въпреки това Уейд е доволен от това, че ще има мач с Тейкър, защото този мач ще му даде възможност да изпълни обещанието си и да разкара Гробаря отново. Теди Лонг минава покрай него и казва, че ако THE CORRE се покажат около ринга то Уейд ще бъде автоматично дисквалифициран и отстранен за неопределено време.

С това билдът за мача приключва. Няма какво толкова да се направи с липсващ Гробар. Както и да е. Кардът на моя Elimination Chamber досега:

-Elimination Chamber No1 Contender’s Match: Booker T vs. Triple H vs. John Morrison vs. Randy Orton vs. CM Punk vs. Sheamus
-Wade Barrett vs. Undertaker
-Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Kane vs. Rey Mysterio
-Christian vs. Alberto Del Rio (WrestleMania Shot on the line)
-Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler

Ранди "The Viper" Ортън

#15 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 15 February 2011 - 19:27

Posted Image

ОСТАНАЛИТЕ ИСТОРИИ ЗА ELIMINATION CHAMBER
US, IC и отборните титли
Част 2/2

За най-голямо съжаление дори в моите PPV кардове не остава много място за хората и титлите, които са по-ниско в карда. Причината е, че заради новите две фракции просто е невъзможно да намериш място и време за всеки и всичко. WWE трябва да вземат мерки по този въпрос (уволнения и обединения на IC и US титлата може би...), но аз няма да правя такива радикални неща. Тъй като достатъчно ви затормозявам с подробното описание на случващото се около двете световни титли, този път мисля да бъда доста кратък.

US and IC CHAMPIONSHIP

Джак Суагър взе ИК титлата в моя Royal Rumble. Какво е нормално да последва? Реванш за Кофи и нова загуба за него. Да, не съм голям фен на Кингстън и май ми личи. През първата седмица от билда за EC и двамата ще са участници в Beat the clock Challenge-a (виж вторият пост от описанието на ситуацията около World Heavyweight титлата), но ще загубят мачовете си (Кофи пада от Дел Рио, а Суагър от Мистерио). На следващата седмица имат спречкване помежду си и Кофи иска реванша си. Суагър казва, че ще му го даде на третата седмица, но в Ladder мач. Защо ladder мач? Първо – защото е нужно да има разнообразие, и второ (по-смислено) – Суагър припомня на всички за своята победа в MITB от WM26 и казва, че по пътя към WM27 стълбата отново ще му донесе успех. Така и става – Суагър бие и запазва.

Мачове от историята:
-Beat the clock Challenge: Alberto Del Rio def. Koffi Kingston
-Beat the clock Challenge: Rey Mysterio def. Jack Swagger
-IC Championship - Ladder Match: Jack Swagger © def. Koffi Kingston

При американската титла нещата са доста сухи от доста време. Не съм съгласен, че трябва Тед Дибиази да получава шот за титлата. Той вече получи такъв още през 2010-а, стига му толкова. Вместо това, имайки предвид докъде е стигнала историята с Браян, Гейл Ким и близначките Бела (пиша това точно след истинския Royal Rumble) мисля да стане следното – Бела изпробват различни кечисти за свое протеже, което да вземе титлата на Браян. Той обявява, че иска да защитава титлата си срещу всеки желаещ и това е перфектната възможност според мен – първата седмица Зак Райдър, втората седмица Примо, третата... Уилям Ригъл, като този с Ригъл ще получи най-много време заради шибания си потенциал. Това ще е подплътено със сегменти, в които ще става ясно, че Бела са „убедили” конкретния човек да се пробва срещу Браян, не само с фантазии за шампионска титла, но и с малко месце... Т.е. на EC няма да има мач нито за американската, нито за ИК титлата. Такъв е животът.

TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Мисля, че е ясно, че харесвам отборния wrestling и съм силно разочарован от кофтите периоди на отборната дивизия в WWE. Точно затова няма как да не обърна внимание на новите си отборните шампиони – Husky Harris и Michael MacGuillucutty от The New NEXUS. В първия RAW след Royal Rumble, преди да се стигне до края, в който стейбълът помага на лидера си Пънк, има мач между шампионите и бившите носители на коланите Сантино и Козлов, т.е. обещаният реванш.

-WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael MacGuillucutty (The New NEXUS) © defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov (RAW, Week 1)

Във втория RAW от билда на EC The New NEXUS попречват да се състои мач между Usos и Santino/Kozlov. По-късно същата вечер, по време на мача Харис и МакГилъкъти срещу Ортън и Морисън, се намесват Сантино, Козлов и двамата братя Усо, коствайки победата на The New NEXUS. И тук е интересното – крайно време е Superstars да бъде използвано за нещо друго освен мачове между джобъри. Затова на изданието на шоуто през тази седмица в троен мач The New NEXUS ще имат защита в троен мач.

-Triple Threat WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael MacGuillucutty (The New NEXUS) © defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov, The Usos (Superstars, Week 2)

С това приключваме с Усо, Козлов и Сантино. В SMACKDOWN от втората седмица (т.е. същата) Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл казват в сегмент, че точно както те са се махнали от NEXUS, така и отборните титли трябва да бъдат махнати от там. За целта те предизвикват Харис и МакГилъкъти на мач за титлите на Elimination Chamber. Теди Лонг обаче отказва да назначи такъв мач, като това кара Слейтър и Гейбриъл да кажат, че ще са в RAW за отговор лично от шампионите. Третата седмица идва и Гейбриъл/Слейтър наистина се появяват в средата на шоуто. The New NEXUS обаче вече са били изведени с полиция по заповед на главния мениджър. Самият той казва на Гейбриъл и Слейтър, че ще получат мач за титлите на PPV-то и макар да са звезди на SD се надява, че ще вземат коланите. В този момент камерите показват публиката – там е застанал CM Punk с билет в ръка. Той вдига ръката си в знак, при което от публиката изскачат и останалите от групата, маскирани със суичъри с N. Охраната се опитва да ги спре, но са повалени и The New NEXUS обграждат Слейтър/Гейбриъл. Започва музиката на THE CORRE и Уейд Барет и Езикиел Джаксън слизат по рампата. До бой не се стига – Пънк кара хората си да отстъпят, а шампионите вдигат коланите си. Главният мениджър нарежда NEXUS отново да бъдат изведени, но по заповед на Пънк те се оттеглят сами през публиката. Пънк изкрещява, че The New NEXUS ще са в SMACKDOWN. Те това и правят. Същата седмица в петък има отборен мач между Гейбриъл/Слейтър и random отбора на JTG и Трент Барета.

-Justin Gabriel/Heath Slater (THE CORRE) defeat JTG/Trent Barreta (SD, Week 3)

След края на мача The New NEXUS идват на ринга. Пънк казва на победителите, че не е късно в тях да се появи вяра, да направят жертва (жертвайки мача си за титлите) и да се присъединят към The New NEXUS. Гейбриъл и Слейтър отказват, при което The New NEXUS ги нападат. Това води Езикиел Джаксън и Уейд Барет на ринга. Положението не е добро за THE CORRE, но започва нова музика и на рампата се появява Skip Sheffield, който по данни от последно време е излекуван на 100 процента, така че не виждам проблем да се завърне. Той се качва на ринга, където боят е спрял. Пънк се усмихва и казва, че в The New NEXUS има място за един от оригиналните му членове, но ще даде време на Шефийлд да помисли. NEXUS се оттеглят по рампата. На ринга Барет взима микрофон и казва, че мястото на Sheffield е в THE CORRE и е добре дошъл още сега. Пънк се обажда, казвайки на Скип да почака с решението си и да види, че на EC The New NEXUS ще победят THE CORRE за отборните титли. Също така Пънк казва на Барет, че в момента трябва да е по-загрижен не за проблемите между двете групи, а за нещо още по-сериозно (имайки предвид Тейкър). Теди Лонг се появява и моли Шефийлд да иде в офиса му. По-късно е даден сегмент, в който двамата си говорят, но не става ясно за какво.

С това приключва билдът на враждата за отборните титли и всъщност враждата между THE CORRE и The New NEXUS, поне до Elimination Chamber. И отново повтарям: към EC е добавен мач единствено за отборните титли, не и за US и IC титлите.

Моят Elimination Chamber – FINAL CARD:
-WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael McGuillucutty) © vs. Justin Gabriel/Heath Slater (THE CORRE)
-Wade Barrett vs. Undertaker
-Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler
-Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane
-Elimination Chamber No1 Contender’s Match (Special Guest Referee: Chris Jericho): Sheamus vs. Booker T vs. Triple H vs. Randy Orton vs. John Morrison vs. CM Punk

С този пост build-ът за моя Chamber приключва. В четвъртък, живот и здраве, ще постна и самото PPV, след което яко към Мания, най-вероятно вече шоу по шоу поради многото истории и многото преплитане :)

Ранди "The Viper" Ортън

#16 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 17 February 2011 - 23:36

Birov's WWE ELIMINATION CHAMBER 2011
Posted Image

Макар да имах смелостта да използвам HHH и Крис Джерико при условие, че не е сигурно дали скоро ще видят кеч-ринг, никога не съм очаквал, че Скалата ще бъде замесен по някакъв начин с тазгодишната WrestleMania. И все пак видяхме какво се случи в историческия понеделник и мисля да се възползвам – не е късно. Точно затова е важно да отбележа в самото начало, че на PPV-то ми неколкократно са дадени реклами за това, че на следващия RAW ще се появи Guest Host-a на Мания. Точно така, харесвам историята и я запазвам както си е, макар и със седмица закъснение при мен. А сега останалото...

Билдът на мачовете е ясен, не мисля, че е нужно да казвам каквото и да било повече. Започвам с описание на това как според мен трябва да протече вече билднатото от мен PPV. Всеки разбира се може да има свои виждания за това как трябва да протече моя кард, но все пак аз бууквам, затова аз давам моите резултати. Започваме:

* Целият NEXUS (без Пънк) излиза на ринга в началото на шоуто, същото правят и всички от THE CORRE (без Барет). Стига се до масов въргал, който е спрян от анонимният главен мениджър и Теди Лонг. Двамата нареждат на Езикиел Джаксън, Дейвид Отунга и Мейсън Раян да се приберат зад кулисите, за да може мачът за отборните титли да се проведе, в противен случай не само мач няма да има, но и шампионите ще бъдат strip-нати от титлите им, а претендентите от тяхното претендентско място.

1.WWE Tag Team Championship: The New NEXUS (Husky Harris/Michael MacGuillucutty) © vs. THE CORRE (Justin Gabriel/Heath Slater) – Нормален като за текущото WWE отборен мач, в който печелят Гейбриъл и Слейтър и прибират отборното злато в THE CORRE. Двамата успешно се прибират зад кулисите, до нов сблъсък между групировките не се стига.

* Зад кулисите Барет и Джаксън поздравяват шампионите за победата им. Гейбриъл казва, че съжалява за това, че няма да могат да помогнат на Уейд в мача му с Тейкър, но Барет отвръща, че „така е по-добре” и ги предупреждава в абсолютно никакъв случай да не се намесват в мача. Те обещават, че няма да го правят.

2. Dolph Ziggler vs. Drew McIntyre – Двамата излизат придружени от „дамите” си, които си спретват бой край ринга. Дрю се разсейва, Зиглър опитва Зиг-Заг, но МакЕнтайър се хваща за въжетата и не пада по гръб. Следва Future Shock DDT, след което МакЕнтайър взима победата. Двамата с Кели си тръгват доволни по рампата, а на ринга бясната Вики взима микрофон и... уволнява и двамата.

* Камери показват всички подготовката на всички участници в Elimination Chamber-a, след което се прехвърлят зад кулисите за интервю с The Miz. Той заявява, че е готов за тазвечершния мач, готов е да види след това и кой ще е претендент за титлата му на Мания. Покрай него минава Джон Морисън, който се усмихва и казва „Аз”. Край на сегмента.

3. Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane – Мачът е трети в карда, за да има някакъв баланс при наличието на още един world title мач и Elimination Chamber. Така важна част от шоуто е почти в началото му, а не се събира всичко накрая. Както бе посочено в поста за WHW титлата Острието запазва титлата. Също така позицията на мача цели и друго – мачът Крисчън-Дел Рио да остане за след това, за да има поне някаква минимална въпросителна кой ще е противник на Острието на WM.

* Diesel излиза на ринга под бурните овации на феновете. Той казва, че не е очаквал такава реакция на Royal Rumble и е много щастлив, че я е получил, но трябва да обяви, че с кариерата му най-вероятно е свършено – тялото му не е във формата, в която е било и той няма какво повече да предложи на компанията, поне като кечист. Diesel е прекъснат от Big Show. Грамадата казва, че още когато са се разминали на Rumble през главата му е минала идея за един голям мач на WrestleMania – Big Show vs. Diesel, а сега Diesel се опитва да разбие тази фантазия, обявявайки напускането си. Big Show казва, че ако Diesel иска да се пенсионира, то трябва да го направи на най-голямата сцена, както правят „големите”, и да го направи в голям мач, както правят „големите” (играейки си с думи – хем големи като размер, хем големи като име). Diesel приема предложението и казва, че ще намери сили за един последен мач срещу стар приятел, партньор и опонент. Двамата са прекъснати от музиката на THE CORRE – Уейд Барет идва на ринга за мача си и ги кара да се махнат от там, а Diesel и Big Show от своя страна му казват, че и двамата са имали мачове с Тейкър и въобще не завиждат за позицията му. Въпреки това Барет изглежда готов. Шоу и Дизел се прибират, светлините угасват и Тейкър се завръща по поредния помпозен начин, но с по-свободна версия на Deadman гимика. Т.е. нещо средно между сегашния му мъртвешки гимик и рокерския, не толкова крайно колкото сега.

4. Wade Barrett vs. Undertaker – Победата отива при Тейкър, който се измъква от опит за Wasteland и довършва Барет с Tombstone Piledriver. След мача друидите на Тейкър изкарват ковчег, той завързва Барет с една верига и го хвърля вътре, след което се прибира зад кулисите, а друидите носят ковчега след него. THE CORRE не се появяват изобщо.

5. WrestleMania Title Shot on-the-line: Alberto Del Rio vs. Christian – Както вече описах Крисчън побеждава, запазва шота си и е ясно, че на Мания ще се изправи срещу Острието за World Heavyweight титлата.

6. WWE Championship: The Miz © vs. John Cena – Миз просто не е готов за МЕ на Мания. Както съм на мнение, че на Дел Рио му е рано, така съм на мнение, че е рано и за Миз. Подобен мач повече ще му навреди отколкото да му е от полза (както на Джерико на WM X-8). Точно затова тук Сина бие и печели не-знам-коя-си подред световна титла. Сина продължи да е главно лице на RAW през 2010-а и дори това (дано) да му е последния МЕ на Мания е по-добре той да бъде там, но не срещу Миз. Точно затова дръпнах мача им на EC. Иначе за мача: Райли е разкаран още в началото, за да не изглежда, че Сина може в края на мача да се справи и с двамата (или по-скоро, че Миз дори с помощ не може да спечели). Остават 1 на 1, Сина печели, празнува малко, прибира се зад кулисите.

* Зад кулисите Сина среща Ортън и двамата застават лице в лице. Сина пожелава успех на Ортън и му казва да внимава Джерико да не го прецака. Ортън отвръща, че ще приключи с Джерико тази вечер, ще спечели Chamber-a, а след това Сина е следващия.

7. Elimination Chamber No1 Contender’s Match: Sheamus vs. Booker T vs. Randy Orton vs. CM Punk vs. Triple H vs. John Morrison (Special Guest Referee: Chris Jericho) – Тук ще си позволя по-подробно описване. Ортън, Пънк, Шеймъс и Букър са затворени в клетките в началото на мача. След тях излиза Джерико, като започва да се подиграва на заключения Ортън. Мачът започват HHH и Джон Морисън. Хънтър изобщо не е на себе си, сякаш е разсеян от нещо. Трети влиза Шеймъс и се нахвърля върху Играта. Четвърти влиза Пънк. Идва време за първата елиминация – Хънтър става жертва на ритници от Морисън и Шеймъс, а след това и на GTS от Пънк – Играта е туширан и е аут, макар и доста трудно. Букър влиза под номер 5 и просва всички на ринга. Известно време се бие само с Шеймъс, който обаче успява да го просне с Broad Kick и да го тушира. Влиза Ортън и се спречква моментално с Джерико, който обаче го заплашва с това, че е рефер и ако реши ще го разкара от мача. Да, DQ в Elimination Chamber. Звучи тъпо, но Джерико е рефер-хийл и може да прави тъпи неща стига да реши и да са в негова полза. Ортън влиза в режим и почва да тръшва опонентите си с RKO-та. При първият опит за туш обаче (върху Пънк) Джерико отказва да брои. Ортън започва да се кара с него, но е нападнат в гръб от Шеймъс. RKO и за него, но Джерико този път направо започва да рита Ортън и го изхвърля върху една от металните плоскости. Там обаче реферът получава RKO, а след това Ортън го вдига и го забива в една от плексигласовите стени. Джерико е изнесен на група други рефери, аут от мача е и влиза друг рефер. В това време Морисън се е качил на една от стаите и от нея скача върху замаяния Шеймъс, просвайки го с crossbody и елиминирайки го. Тримата останали – Морисън, Ортън и Пънк, се нахвърлят един върху друг и започват да си прилагат движение след движение. В крайна сметка Морисън става жертва на RKO и е туширан, но веднага след това Пънк вдига Ортън и му прави GTS. Ортън успява да се повдигне. Сина излиза на рампата, за да наблюдава края на мача от първа ръка. Той приключва с няколко опита за финишъри от страна на двамата, като всеки контрира опита на другия до момента, в който Пънк не завърта Ортън след опит за RKO, вдига го на рамене и го просва с GTS за победата. С това Пънк печели Elimination Chamber-a и става претендент за WWE титлата на Мания.

Защо: Защото това е мачът. Казах, че Сина беше главното лице на RAW и през 2010, но коя история спомогна за това? Историята с NEXUS, която евентуално се разви така, че Пънк да се присъедини към тях, да ги оглави и да обяви, че ще завладее RAW. Е, пътят му продължава – Сина отново е с титлата, а Пънк вече има шанс както да получи главата му, така и титлата. Това обаче се постига с трупането на победи като тази на EC, които да направят Пънк силен претендент, а и мисля, че билдът ми досега го представи като една доминантна сила в RAW благодарение на The New Nexus. Сина пък ще има шанс на най-голямото шоу да приключи веднъж-завинаги и с Пънк, и с NEXUS. Това е МЕ мач за Мания, не Сина-Миз. Мерси.

PS: И сега въпрос, стига да се намери кой да ми отговори ( :D ): как да продължа описването на случващото се до Мания? Дали шоу по шоу както са повечето дневници или както досега – всеки пост за отделна история? Имайте предвид, че знаете как се оплитат нещата точно преди Мания и ако пиша всичко история за история има шанс да е по-трудно да се ориентирате. В другия случай пък (шоу по шоу) всички истории ще се развиват едновременно, но пък ще стане ясно как завършват едва преди Мания. Ако има някой четящ нека даде мнение, ако ли не ще реша сам :D

Edited by BoRn_2B_GoD, 17 February 2011 - 23:37.

Ранди "The Viper" Ортън

#17 Blackened

Blackened

Butterfly Collector

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPip
  • 731 posts
  • 0 thanks

Posted 18 February 2011 - 00:07

Аз чета. Начина за мен не е много важен, но все пак бих предпочел по вражда.

ЕС беше добре буукнат, но изглежда на WM няма да сложиш нови лица, освен Nexus и Corre. Като изключим това, другите мачове изглеждат малко поизтъркани, всичко сме гледали, разбира се без Edge и Christian.

Но пък ние и Шон и Тейкър бяхме гледали, така че стига да направиш нещата правилно - всичко ще е ОК.

I AM CM PUNK, I AM THE VOICE OF THE VOICELESS, AND YOU WILL APOLOGIZE, AND YOU WILL LIKE IT!!

Posted Image

Well I stand up next to a mountain...

#18 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 01 March 2011 - 02:08

Хехе, благодаря на Blackened за смелостта :D Как да е. Време е да започна най-накрая със самия build на моята Мания.
-----
Изненадващо дори за самия мен, WWE все пак решиха да заложат на мач "Тейкър-ННН" на тазгодишната Мания. Плановете за "моята" Мания бяха същите. В началото на 2011-а Уейд Барет вече бе загубил прекалено много от първоначалната си инерция, че да е сериозен противник на Тейкър за Мания и заради това аз самия реших да изтегля нужния мач между него и Тейкър на Elimination Chamber, а на Мания Гробарят да се изправи срещу ННН в 1 на 1 мач с наистина големи пропорции. WWE миналата седмица започнаха билда за мача им не особено силно, с един силен, но кратък и необясняващ нищо сегмент. Аз обичам по-завъртяните неща и се надявам, че моя build на мача ще ви хареса. Също така се надявам и че WWE ще сътворят нещо по-добро от мен (макар да ме съмнява :D ). И така...

THE FINAL ROAD TO WRESTLEMANIA 27
UNDERTAKER VS. TRIPLE H

Posted Image

Последното около двамата преди началото на build-a:
-ННН бе елиминиран първи в Elimination Chamber мача на моя Elimination Chamber
-В същото шоу Тейкър направи завръщането си и победи в 1 на 1 мач Уейд Барет, след което го прибра в ковчег и го взе със себе си зад кулисите

Започваме билда още в първия RAW след ЕС. Хънтър обяснява в промо, че нещо, случило се на ППВ-то, е отвлекло вниманието му и е довело до ранната му елиминация. Шеймъс излиза, за да се подиграе с него и казва, че Хънтър просто не иска да признае, че Кралят на ринга е по-добър от него и отново го е победил. Стига се до бой, налага се рефери и половината съблекалня да ги разтървават. Главният мениджър обявява, че щом и двамата проявяват желание да се изправят един срещу друг това най-накрая ще стане същата вечер в мач в клетка.

Steel Cage Match: Triple H def. Sheamus (RAW, 21.02)

След победата в мача Хънтър показва логото на Мания, след което поглежда в една от камерите и изкрещява "Ти си следващия в списъка ми!". В SD Тейкър се появява в края на шоуто, след мач на Кейн. Двамата братя застават един срещу друг и Тейкър пита Кейн дали той е молил NEXUS за помощ по време на Buried Alive мача им. Кейн казва, че не е търсил помощ от никого. Вместо да го атакува, Тейкър му казва, че всичко между тях е приключило - този път Кейн е победил и е свободен да си върви. След като той се маха излизат друидите на Тейкър заедно с ковчега, в който той затвори Уейд Барет на ЕС. Тейкър изкарва пребития Барет оттам и започва да го тегли из ринга като някакво животно, след което се заема да го разпитва. THE CORRE идват на помощ и обграждат ринга, но от публиката изскачат The New NEXUS (без Пънк) и нападат Джаксън, Гейбриъл и Слейтър. Боят се пренася зад кулисите, а Тейкър остава отново сам с Барет. Гробаря пита защо Барет е наредил на NEXUS да помогнат за заравянето му на Bragging Rights. Барет казва, че той няма вина и всичко е било сделка - човек с власт е обещал на NEXUS няколко дребни услуги, сред които това на Bragging Rights да уреди Джон Сина и Дейвид Отунга да получат мач за отборните титли. Единственото, което е трябвало да направят NEXUS е било да помогнат на Кейн да победи. Барет е сметнал това за добра сделка, а и че атака над Гробаря ще затвърди статуса на групата и затова се е съгласил. Тейкър хвърля микрофона и започва да крещи "Кой е той?", при което Барет казва нещо неразбираемо, прикривайки се от вероятен удар. Тейкър е шокиран, но все пак просва Барет с Chokeslam, за да приключи шоуто.

Вторият RAW от пътя към Мания. Тейкър, рекламиран за шоуто, излиза в началото и казва, че няма намерение да търси зад кулисите, а вместо това чака човекът, който е изпратил NEXUS след него да дойде на ринга като мъж. Осветлението изгасва. Когато се връща Хънтър е зад Гробаря с чук в ръка и го просва с удар в лицето. Следват още няколко в тялото. ННН изкарва Тейкър извън ринга, удря го в металните стълби, в колоните на ринга, накрая го довършва с Педигри през коментаторската маса. Хънтър си тръгва, като е спрян на паркинга от Тод Гришъм, искащ интервю. Хънтър заявява, че следващата седмица ще обясни всичко, но преди това ще направи едно кратко посещение в SD. Той се качва в колата си и отпрашва в неизвестна посока. В рекламната пауза друидите на Тейкър изнасят тялото му.

В SD Хънтър се появява, обяснява на публиката, че ако са очаквали да видят Тейкър това няма да стане. SD е негово шоу (на Хънтър), както и цялата компания, а не на Тейкър. Теди Лонг прекъсва Хънтър и казва, че това е НЕГОВОТО шоу. Хънтър казва, че ако е така Теди ще уреди мач между ННН и Тейкър за Мания. Лонг отвръща, че заради статуса си в компанията Тейкър има право сам да избере опонента си за Мания. Хънтър се подиграва със "статуса на Тейкър", след което казва на Лонг, че в такъв случай е безполезен и го просва с Педигри. ННН приключва появата си, казвайки, че в RAW ще даде обяснение за всичко. На тръгване той се разминава с Уейд Барет. Двамата се поглеждат за кратко, след което си стискат ръцете. Барет се качва на ринга, Хънтър се прибира.

Трети RAW от билда на Мания - време е за голямото обяснение. Хънтър излиза на ринга с чук в ръка, за да посочи причина за действията си. Името на причината: Шон Майкълс. ННН казва, че в началото на 2010-а най-добрият му приятел просто не е бил себе си. Бил е обсебен от идеята да се изправи срещу Гробаря на Мания отново и да го победи. Дори е стигнал дотам, че да заложи кариерата си. Резултатът: Гробарят е отнел на Хънтър най-добрия му приятел, слагайки край на кариерата му. ННН казва, че това се е отразило и на него, водейки до загуба от Шеймъс, че дори до контузия от ръцете на младия ирландец. Хънтър казва, че докато се е възстановявал е решил, че ще се върне в WWE само с една цел - да си отмъсти. Първо на Шеймъс, а след това и на първоизточника на всички проблеми - Гробаря. През това време обаче е решил да не стои със скръстени ръце - използвал е задкулисните си връзки, за да направи някои услуги на NEXUS, стига те да свършат мръсната работа и да помогнат на Кейн да погребе Гробаря. Той обаче е отказал да стои далеч от компанията. ННН обяснява, че завръщането на Тейкър на ЕС е било нещото, което го е разконцентрирало, изкарало го е извън нерви. Той е мислел повече за това как да се справи с Тейкър, отколкото за това да си спечели мач за титлата на Мания. Завръщането на Тейкър е наложило ННН да приключи набързо с Шеймъс и да се преориентира към него, защото е било въпрос на време Барет да каже кой е бил "наемателят" на NEXUS. Всичко се е получило както Хънтър иска и побоят над Тейкър от миналата седмица е показал това. Сега е ред на последната част от плана - Тейкър да се съгласи на мач с Хънтър на Мания, където вторият да прекъсне серията на Гробаря и да отмъсти за най-добрия си приятел. В отговор не се появява самия Тейкър, а кратко видео, което първоначално показва кадри с HHH, като последният кадър, снимка на HHH, сякаш изгаря и остава само надпис "19-0", последван от сянката на логото на WrestleMania 27. Хънтър се прибира доволен.

Третият SD минава без нещо особено - recap на случилото се досега, Тейкър все още го няма. Четвъртата седмица в RAW след като Хънтър е спечелил мач срещу някой по-random противник (William Regal или R-Truth), започва музиката на HBK. Майкълс идва на ринга и казва, че трябва да говори с Хънтър, който е отбягвал обажданията му цяла седмица. Шон обяснява, че е благодарен на ННН, че е бил до него през годините, бля-бля, но истината е ясна и на двамата - ННН прави всичко заради егото си. Шон слиза от ринга преди Хънтър да е казал нещо в своя защита, осветлението изгасва, включва се отново и Тейкър е вече на ринга зад Хънтър. Гробарят напада противника си за Мания, който бързо се измъква извън ринга. Майкълс вече е на рампата, но не предприема нищо, а се прибира зад кулисите.

В SD същата седмица ННН не се появява на живо. След конфронтация на The New Nexus и THE CORRE Тейкър излиза на ринга и напада (внимание!): Дейвид Отунга, Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл (членове на оригиналния NEXUS, когато групата помогна на Кейн да погребе Тейкър). Тейкър казва, че до Мания има време и тази вечер негова жертва ще е Дейвид Отунга. Теди Лонг назначава мача.

Maчове от четвъртата седмица:
-Triple H def. R-Truth или William Regal (RAW)
-Undertaker def. David Otunga (SD)

След разгромяващата победа на Тейкър, на титантрона се появява ННН live, който казва, че на Мания на Гробаря няма да му е толкова лесно. Освен това ННН призовава HBK да се появи в следващия RAW и да дообясни думите си пред всички като мъж. До понеделник текат реклами за следващата поява на Шон в RAW.

Идва и самото шоу. Шон се появява в началото и казва, че  всичко, което е казал е истина. Хънтър просто завижда на Тейкър за позицията му зад кулисите, за уважението, което има, за това, че е по-голям от него. Хънтър го прекъсва и казва, че прави това за Майкълс и заслужава благодарност, не обиди. Хънтър заявява, че ако някой счита Гробаря за по-голяма звезда от него, мнението му ще бъде променено след Мания, след края на серията. Двамата приятели са на път да се сбият, когато се намесва и самия Тейкър. Той казва на Майкълс да напусне ринга и че той ще се погрижи за Хънтър. На излизане от ринга HBK казва "One last thing...", Гробарят се обръща към него... и получава Sweet Chin Music. Всичко е било капан. Хънтър започва да налага Гробаря, докато Майкълс гледа отстрани. Главният мениджър се опитва да накара Хънтър да спре, но той не му обръща внимание. Накрая мениджърът казва на Хънтър, че ако иска да има шанс да победи в тазвечершния си мач ще е по-добре да спре да бие партньора си. GM-ът назначава HHH/Undertaker vs. John Cena/CM Punk за МЕ. Хънтър спира побоя и с HBK се прибират зад кулисите. В кратък сегмент зад кулисите ги виждаме да се прегръщат и HBK да благодари на Хънтър и да му казва "С теб съм.". Главният мач започва с това как Тейкър напада собствения си партньор. Все пак нещата се успокояват, но Пънк и Сина са тези, които печелят, след като Тейкър става жертва на прецакване от страна на ННН и отново Майкълс.

В SD имаме промо на Тейкър, който казва, че много са се опитвали, но никой не е успял. Стрийкът живее, но тази година той не е важен. За Тейкър е важно да разгроми Хънтър, така както е направил с най-добрия му приятел две поредни години. Колкото до самия Майкълс, Тейкър казва, че ще се погрижи за него още в началото на следващата седмица в последния RAW преди Мания.

Мач от петата седмица:
-John Cena/CM Punk def. Undertaker/HHH (RAW)

В края на последния RAW преди Мания Хънтър излиза на ринга заедно с HBK (който размята билет за първия ред на Мания) и казва, че със стрийка и с Тейкър е приключено. И да, прави го за Шон, прави го за себе си, прави го за всички, на които им е втръснало от Тейкър. Той обаче е прекъснат от... Скалата. Точно така. Скалата се появява в този RAW, качва се на ринга и започва да соли и двамата. Той казва, че ННН знае какво ще му се случи на Мания, същото, което 2 години подред се е случвало на Майкълс, но той просто отказва да го приеме. На самия Шон Роки казва, че просто трябва двамата големи, непенсионирани мъже да се справят сами с проблемите помежду си, а не да се меси. Майкълс го пита какво ще направи, за да го спре. Роки се усмихва и започва да налага Майкълс, Хънтър се намесва, но на ринга се появява Тейкър, който изравнява силите. В крайна сметка ННН и Тейкър се озовават сред публиката, налагайки се. На ринга Майкълс дебне Роки, но отново имаме изключване на осветлението и когато се връща HBK отнася Tombstone Piledriver от върналия се на ринга Тейкър. Скалата къса билета на Майкълс и казва, че guest host-a на шоуто официално забранява поява на Mr.WrestleMania там... защото може. ННН обаче също се е върнал на ринга и зад гърба на Скалата просва Тейкър с педигри, след което отива на рампата. Шоуто (и build-a) приключват със Скалата над тялото на Тейкър, Майкълс, търкалящ се край ринга и Хънтър, стоящ с усмивка на рампата.

Последният SD отново не е запълнен с нещо специално, а само солиден recap на развитието на историята. Просто мисля, че всичко трябва да свърши с голям сегмент като този в края на RAW. И ето - историята е готова. Мисля, че замесването на Майкълс е належащо, имайки предвид, че той е свързващото звено между двамата. Появата на Скалата може и да е грешка, но пък сегмент с четири от големите легенди на компанията е нещо, което трябва да се направи и което най-вероятно ще създаде интерес. И това е - без специални правила, без заложени кариери - само Хънтър и Тейкър, 1 на 1. Мисля, че моят вариант се получи добре. Ще видим как WWE ще се справят в предстоящите седмици.

Ранди "The Viper" Ортън

#19 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 15 March 2011 - 21:04

Много мразя да оставям неща недовършени, а и Guest Booker-a беше (и все още е) нещо, което пиша с голямо удоволствие. Хубаво е да измисляш разни изчанчени истории за шоута, които никога няма да се състоят. Точно, за да не остане ребуукването на Мания недовършено, реших в едва три поста да сместя кратки описания на билдовете на всички останали мачове за Мания (освен вече описания Тейкър-Майкълс) + случващото се на самата Мания. GG.

BIROV'S WRESTLEMANIA 27 CARD - Part 1

Posted Image

WWE CHAMPIONSHIP

Историята: Джон Сина спечели титлата от Миз на Elimination Chamber, a самият Chamber мач за претендентското място бе спечелен веднага след това от CM Punk. Миз обаче заявява още в началото на първото шоу, че иска реванша си тук и сега. Сина се съгласява. Мачът е прекъснат от членовете на NEXUS, които обграждат ринга и евентуално нападат и двамата. Пънк прави GTS и на Сина, и на Миз, след което си тръгва. Това е единствената поява на NEXUS за седмицата. В идните седмици ситуацията е подобна на тази, която наблюдаваме в реалност с Пънк и Ортън, само че в моя случай Сина е човекът, който трябва седмица след седмица да се изправя срещу членове на NEXUS, като успява да спечели всички (срещу Otunga, Harris, McGuillucutty) без този срещу Райън, който е последен и който завършва без победител. Сина вече е изтощен физически, но показва психическа сила, обяснявайки, че почти година се занимава с NEXUS и ще приключи с тях на Mania, отрязвайки главата на групата (Пънк). Пънк пък пропагандира за наличието на нов ред в WWE, който ще навлезе в най-силната си фаза, когато той победи Сина за титлата на Мания и стане шампион. В една от седмиците от билда главният мениджър забранява на членовете на The New NEXUS да се намесват в мача, заплашвайки ги с уволнение от RAW. Също така (както стана ясно в предишния пост) той назначава и мач между Сина/Пънк и ННН/Тейкър, който първите успяват да спечелят. В последното шоу преди Мания Сина се изправя срещу Харис и МакГилъкъти в хендикап мач, но останалите се опитват да се намесят. Сина успява да се измъкна и вдига титлата си сред публиката, докато Пънк му дава знак с ръка, че времето е дошло. Нещо много важно: интеракцията между завърналия се и при мен The Rock и Сина е сведена до абсолютния минимум. Сина отбелязва в свое промо, че Скалата го е погаврил, но казва, че трябва да се концентрира върху защитата на титлата и Пънк. Това е доста правилно според мен, за да остане фокуса там, където трябва.

Защо: Защото Пънк е на ръба да бъде епичен хийл, но съвсем малко не му достига и МЕ-та на Мания срещу Сина е мястото, където това може да стане. Този мач според мен щеше да е много по-подходящ отколкото Сина-Миз, но така са решили WWE - така направиха. Някои неща между Сина/NEXUS останаха неразрешени, а целият конфликт, който се създаде около Пънк и Сина в началото на годината остана неоползотворен на макс. Моят букинг цели да направи точно това.

Мач: WWE Championship: John Cena © vs. CM Punk

SMACKDOWN MONEY IN THE BANK MATCH

Историята: Теди Лонг обявява в едно от първите шоута, че анонимният главен мениджър на RAW няма интерес в това негови звезди да участват в един евентуален MITB мач на Мания. Лонг обаче има намерение да продължи традицията, за да даде шанс на някои от най-младите имена в неговото шоу, както и на някои от по-утвърдените, не само да блеснат на най-голямата сцена, но и да получат гарантиран шот за WHW титлата. Кейн и Мистерио, които в моя вариант тъкмо са загубили троен мач за титлата срещу Острието на Elimination Chamber, са сред първите сигурни участници, продължавайки вече започналите си проблеми. Коуди Роудс прави своето завръщане и напада Мистерио за случилото се (дори при мен) с лицето му - той е третият обявен участник. Дрю Макентайър и Долф Зиглър, които са имали мач на Elimination Chamber, също са добавени, след като Теди Лонг връща на работа уволнените от Вики Гереро Макентайър и Кели Кели. Кофи Кингстън, като доскорошен ИК шампион, също получава място в мача. Алберто Дел Рио заявява, че титлата може да му се е изплъзнала на Royal Rumble (в моя вариант там той падна от Острието), както и шотът за нея за WM (неуспешно се опита да го спечели от Royal Rumble победителя Крисчън на Elimination Chamber), но куфарчето ще бъде негово, а след това и титлата. Осмият участник е Уейд Барет, който побеждава останалите трима в THE CORRE, за да си спечели участие в мача. Нататък мисля, че е ясно - разнообразни мачове с участниците в мача и поне по едно промо от всеки, в което да обясни защо ще спечели.

Защо: Защото в противен случай всички тези 8 души остават без роля на Мания. Така се намира място за всеки от тях и по един или друг начин ще могат да блеснат поединично. А и данните: Зиглър, Дел Рио, Барет са все хора, които са на път към световна титла. Може би и МакЕнтайър. Кейн и Мистерио са бивши шампиони. Роудс и Кофи са стабилни мидкардъри, за които се намира място в мача. Също така чрез този мач няколко истории ще се преплетат в едно, а и ще се даде възможност за нови вражди. Друг аргумент: Money in the bank мача наистина се превърна в традиция на Мания, която може да продължи поне до 30-ото издание. Точно затова подходих така - нека тук е MITB на SD, пък евентуално на самото PPV Money in the bank ще има 1 мач от този тип, но с кечисти от RAW.

Мач: SMACKDOWN Exclusive Money in the bank Ladder Match: Kane vs. Rey Mysterio vs. Cody Rhodes vs. Alberto Del Rio vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler vs. Koffi Kingston vs. Wade Barrett

THE NEW NEXUS VS. THE CORRE

Историята: След като Слейтър/Гейбриъл взимат титлите от МакГилъкъти и Харис на Elimination Chamber, проблемите между двете фракции продължават. Както споменах в поста за Тейкър/ННН, в първия SD по пътя към Мания The CORRE се опитват да спасят Уейд Барет от ръцете на Гробаря, но от публиката изскачат The New Nexus и ги нападат. Оказва се, че Пънк е наредил на хората си веднъж и завинаги да приключат с другата групировка. В CORRE се стига до проблеми - Уейд Барет обвинява партньорите си, че не са му помогнали, когато Гробаря го е вкарал в ковчег на Elimination Chamber. Те се защитават, казвайки, че той изрично им го е забранил. Теди Лонг, имащ проблеми с The CORRE, защото ги обвинява за атаката над него през януари, назначава четворен мач между Барет, Слейтър, Гейбриъл и Джаксън, като победителят получава място в MITB мача на Мания. Барет печели. В следващите седмици той се опитва да оправи отношенията в групата, на която член става официално и Skip Sheffield. Той предпочита THE CORRE пред The New NEXUS и отказва предложението на Пънк да стане член на неговата група. През седмиците до WrestleMania членовете на The New NEXUS пък са принудени да имат мачове и с Джон Сина, което леко ги разсейва. Все пак те успяват да костват на Гейбриъл и Слейтър отборните титли (срещу кой отбор - следващия път ще обясня). За да донесе преимущество на групата си Пънк предлага на всички от The CORRE шанс да се откажат от участието си в тази група и да се подложат на тест за членство в The New NEXUS, като всички събития от миналото ще останат само лош спомен. След известен размисъл всички от The CORRE отказват и вместо това предлагат друго - отборен мач 4 на 4 на Мания. Загубилият отбор се разпуска. The New NEXUS приемат, но главните мениджъри решават друго - мачът да е Battle Royal, като всеки ще се бори за оцеляването на своя отбор.

Защо: Ами защото историята с отцепването на част от NEXUS не бе развита кой знае колко добре според мен, може би защото бързо бе забравено за проблемите между Барет и Пънк, и т.н. На Royal Rumble двете групи имаха солидна конфронтация, която остана просто така. Аз предпочитам да вкарам тези нови лица в мач на Мания, ако не за друго то поне защото бяха важна част от WWE през годината. А защо Battle Royal? Малко хора ще са заинтересовани от 4 на 4 мач между два хийл стейбъла, докато кралската битка поне е по-зрелищна, не е нужно да има смени и мачът да е излишно бавен. Отново го има отборния елемент, защото всеки се бори за победата на своята група, знаейки, че от това зависи съществуването й.

Мач: Battle Royal (победителят спасява групата си, другата трябва да се разпусне): The New NEXUS (David Otunga, Husky Harris, Michael McGuillucutty, Myson Ryan) vs. THE CORRE (Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Ezikiel Jackson)

Това е за първия пост. Донякъде умишлено ги наредих така - главният мач от RAW, един голям мач от SD и един interbrand мач. А и де факто това са мачовете от моя букинг, в които са замесени членове на The New NEXUS и The CORRE. Следващият път ще си говорим за титли.

Ранди "The Viper" Ортън

#20 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 18 March 2011 - 20:56

Време е за втората (от общо три) доза последен fantasy booking свързан с вижданията ми за това как тазгодишната Мания щеше да е по-добра/по-интересна. Букнати са вече 4 мача, днес ще опиша как протича подготовката на още три...

BIROV'S WRESTLEMANIA 27 CARD - PART 2

Posted Image

THE MOST AWESOME DIRT SHEET EVER

Историята: Миз е прецакан от The New NEXUS в реванша си за титлата. Зад кулисите си го изкарва не на кого да е, а на присмиващият му се Джон Морисън. Следващата седмица Миз и Райли се опитват да запишат победа над Харис и МакГилъкъти (един вид като реванш за случилото се), но не успяват заради намеса на Морисън. Майкъл Коул постоянно започва да говори за това колко нечестно играе Морисън и как е нападнал Миз от завист. Джери Лоулър обаче защитава Морисън и проблемите му с Коул се задълбочават. Миз казва, че щом няма да е в МЕ-та на Мания ще си създаде свой собствен и кани бившият си партньор Морисън в него, т.е. предизвиква го на мач. С помощта на Коул и Райли, Миз успява да пребие Морисън, който е излязал да приеме. На помощ му се притичва Джери Лоулър. Става ясно, че на Мания Коул ще е в ъгъла на Миз, а Лоулър на Морисън. Морисън успява да убеди главния мениджър да добави някакво специално правило в мача и той го прави Falls Count Anywhere. Миз обаче не е съгласен - той залага работата на Райли за възможността правилата да бъдат определени от него. Райли обаче губи (подобно на реалната ситуация със Сина), при което той е аут, а мачът си остава с FCA правила. Всичко свършва с промо-война Коул-Миз срещу Лоулър-Морисън, в която Миз обяснява, че на Мания ще зачеркне Морисън не само от историята си, но и от компанията като цяло.

Защо: Защото двамата заслужават 1 на 1 мач на Мания. Да, едва наскоро се съгласих, че може би Миз е готов за МЕ на Мания, но в моя вариант му е рано. След много силният FCA мач за титлата, с който двамата откриха годината, се изкуших да го повторя на Мания, като вкарам и Коул-Лоулър враждата с всичките й сегменти. По-добре отколкото мач между коментатори, така поне си имат представители, които отделно искат да се убият един друг.

Мач: Falls Count Anywhere Match: The Miz (w/Michael Cole) vs. John Morrison (w/Jerry Lawler)

IC/US CHAMPIONSHIP

Историята: Двете титли са на едно място, защото идеята ми е на Мания да има един мач за тях. След като Джак Суагър успешно е защитил титлата си срещу Кофи в мач със стълби в SD, той ще търси ново предизвикателство. Най-неочаквано за Даниел Браян той ще се окаже това предизвикателство - Суагър ще се появи изненадващо в RAW и ще го нападне в гръб. IC шампионът ще обясни, че близначките Бела са се обърнали към него за помощ (в моя вариант те вербуват хора, които да се бият срещу Браян, заради историята с Гейл Ким), но първоначално той им е отказал. След това обаче се е замислил за това, че US титлата не заслужава да бъде в ръцете на мижитурка като Браян и Суагър иска да поправи тази несправедливост. Браян от своя страна твърди, че е по-добър от Суагър и неслучайно държи титлата почти половин година. Двамата в крайна сметка се разбират (със съгласието на главните мениджъри) за Title vs. Title мач на WrestleMania, като в процеса на build-a има и мач Swagger, Bellas vs. Bryan/Kim. На самата Мания пък близначките ще придружават Суагър на Мания, а Ким - гаджето си Браян. Победителят взима и двете титли.

Защо: Защото при две midcard титли трудно може да се намери време и място за build на два отделни мача за тях. Както става ясно аз от февруари съм почнал да глася нов ре-push за Суагър и той ще върви с пълна сила и тук.

Мач: Title vs Title Interbrand Match - IC/US Championship: Daniel Bryan © vs. Jack Swagger ©

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Историята: Тук нещата стоят малко странно, но как да е. Историята се движи на няколко фронта. Започваме в RAW и хвърляме око на ситуацията с Шеймъс. Да, точно така - Шеймъс. При мен на Elimination Chamber той бе елиминиран от Chamber мача, а на следващата вечер загуби Steel Cage Match от ННН. Това, естествено, поражда недоволство в него и той е доста отчаян за положението си в WWE, когато неочакван колега му подава ръка - Уилям Ригъл. Той предлага на Шеймъс да стане негов мениджър и му казва, че ще се радва да му даде насоки, за да си върне позицията в компанията. Как става това? Като за начало Грамадата става жертва на атака от страна на Шеймъс по съвет на Ригъл. Идеята - Шеймъс трябва да има по-широк поглед над WWE и да не се ограничава само в RAW. Следва атака над Букър Ти в RAW (Букър тъкмо обявява, че мисли да се пренасочи към коментаторска работа). Така в червеното шоу се стига до мач между Шеймъс и Ригъл срещу Букър и Голдъст (малко спомени). Първите побеждават. През това време в SD пък, като част от кампанията на Теди Лонг да вгорчи живота на The CORRE, той дава шот за отборните титли на Грамадата и партньор по негов избор. Партньор се оказва Дизел, с когото Грамадата трябва да има мач на Мания. С малко помощ от The New NEXUS двамата побеждават Слейтър и Гейбриъл и печелят титлите. Грамадата обаче не е забравил направеното от Шеймъс и си връща за нападението, появявайки се в RAW. Ригъл успява да уреди на себе си и новия си клиент мач за отборните титли на Мания, стига Грамдата и Дизел да се съгласят. Двамата обсъждат това, а и фактът, че Дизел може би няма да е в състояние да направи добър 1 на 1 мач с партньора си, след което приемат.

Защо: Първоначалната ми идея за мач Грамадата-Дизел отпадна, тъй като наистина не мисля, че си струва цял слот в карда да отива само за тях двамата, най-вече за Дизел, особено пък имайки предвид, че мачът щеше да е за нищо и няма вероятност да е дори приличен като качество. Шеймъс пък е без работа при мен, а комбинацията от него и Ригъл (че и други европейци) ми се върти в главата още от дебюта му. Защо да не направи кратък опит и в tag дивизията? Двама гиганти срещу двама brawler-и. Ясно е, че съм фен на отборния wrestling и затова предпочитам да има мач за титлите, отколкото да стоят в Гейбриъл и Слейтър.

Мач: WWE Tag Team Championship: Big Show/Diesel © vs. Sheamus/William Regal

Останаха едва два мача за описване, единият от които поради една или друга причина е този за World Heavyweight титлата между Острието и Крисчън, с описанието на който започна този проект. GG. Ще бъде довършен. КАЗАХ!

Ранди "The Viper" Ортън

#21 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 28 March 2011 - 17:48

FINALLY дойде време и за третия пост, който да сложи край на опита ми да ребукна по мое усмотрение WrestleMania. Останаха само два мача, но и двата важни, като за финал ще сложа и целия вече букнат кард. 'Айде...

BIROV'S WRESTLEMANIA 27 CARD - PART 3
Posted Image

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Историята: Тук де факто има поне няколко начина за развитие, но аз ще подходя с този, който пръв ми идва наум. Още от първото шоу след Elimination Chamber Крисчън започва да набира инерция с победа над Кейн. Острието го кани за гост в The Cutting Edge за втората седмица. Крисчън приема. В самото шоу Острието пуска кадри от дългодишната им история като отбор, след което Крисчън казва, че въпреки солидната история зад гърба им той ще даде всичко от себе си, за да вземе титлата на приятеля си. Острието не приема това изказване добре и пуска друго видео, в което са показани всички негови world title победи. Той с усмивка пита Крисчън "Кога ти си печелил световна титла?", на което Captain Charisma отговаря с "На WrestleMania, от теб.". Двамата все пак си стискат ръцете, макар и озлобено и приключват сегмента. На третата седмица Острието обяснява в интервю, че е показал арогантност в The Cutting Edge, но имайки предвид броя на титлите му той има пълното право да се държи така. Дори с най-добрия си приятел. Двамата имат планиран мач срещу бивши отборни шампиони - Коуди Роудс и Дрю Макентайър, които Теди Лонг избира за опоненти на Острието и Крисчън от участниците в MITB мача. Острието и Крисчън се сработват по-добре и успяват да спечелят (при мен Дрю в почти фейс). Все пак след мача Крисчън взима свеотовната титла от ръцете на съдията и дълго я гледа, докато Острието му крещи да му я върне. Крисчън все пак връща титлата на притежателя й, след което си тръгва с усмивка, докато Edge стиска колана си. Четвъртата седмица Крисчън прави промо на ринга, в което обяснява, че колкото по-близо е до Мания толкова по-странни мисли се въртят из главата му. Той казва, че е готов да стане шампион, но иска преди това официално да покани Острието като гост на The Peep Show следващата седмица. Докато чака отговор обаче излиза Уейд Барет (предвиден за противник на Крисчън), който обяснява, че няма значение кой ще спечели титлата на Мания, защото Барет ще вземе куфарчето и ще го използва, за да стане шампион. Преди мачът между двамата да започне излиза и Острието, който сяда на коментаторската маса като гост коментатор и в един момент дори се опитва да се намеси в мача, хвърляйки стол на ринга. До него обаче се добира пръв Барет и за малко не го използва, за да спечели мача. Все пак Крисчън успява да обърне нещата и печели след Killswitch. Острието му казва, че ще се видят следващата седмица (т.е. приема поканата), но го прави без микрофон, просто така, и се прибира. По-късно вечерта той се изправя срещу Джак Суагър (IC Champion с вече назначен мач с Даниел Браян за Мания) в Champion vs. Champion мач. Крисчън връща услугата и сяда на коментаторското място като дори в един момент се качва на въжетата, отвличайки вниманието на съдията. Острието вместо да се възползва се разсейва и Суагър едва не го тушира секунди по-късно. Все пак Edge печели, след което Крисчън се качва на ринга и с усмивка на лице вдига победоносно ръката му. Edge дърпа ръката си и се прибира зад кулисите, като дава с пръсти знак за 10 (броя на титлите му при мен). Петата седмица е ред на The Peep Show - Крисчън този път е лошия и обяснява на Острието, че през последните седмици е стигнал до извода, че може би световната титла е по-важна от приятелството им. Острието му подава златото и му казва в такъв случай да се опита да я вземе. Крисчън опитва на шега, при което Острието го напада с пояса. Крисчън обаче успява да се съвземе и двамата с Острието започват да се налагат по ринга докато Теди Лонг не праща охранители да ги разтърват. Последната, шеста седмица, е най-препълнена с действие. Крисчън е на ринга и обяснява в промо какъв велик отбор са били с Острието и как са щели да направят страхотен мач на Мания. Той е прекъснат от Шеймъс и Уилям Ригъл, дошли в SD да конфронтират отборните шампиони Грамадата и Дизел. Шеймъс казва на Крисчън, че за разлика от него той е бил световен шампион и знае какво е нужно, за да постигнеш това, а Крисчън го няма и на Мания ще се провали. Що се отнася до Edge/Christian отбора, Шеймъс казва, че те просто са били късметлии, а не доминиращ отбор, какъвто са той и Ригъл. Самият Ригъл предизвиква Крисчън на мач с хендикап, но Крисчън отказва. На рампата се появява Острието и подтиква Крисчън да приеме, щом твърди, че е достатъчно добър да е световен шампион. Крисчън евентуално приема. Зад кулисите няколко рандъм фейса му казват, че е лудост да прави това (дори отборните шампиони). Той обаче казва, че вече е приел предизвикателството и ще направи необходимото. Започва мача и Шеймъс/Ригъл изцяло контролират положението. Все пак Крисчън получава възможност да се върне в мача, но Острието се появява и се опитва да се намеси. Това води Грамадата и Дизел на ринга и се стига до въргал, който завършва с Killswitch за Edge. Теди Лонг назначава мач за края на вечерта - Крисчън, Грамадата и Дизел срещу Острието, Шеймъс и Ригъл... без правила. Този мач е спечелен от втория отбор след като Шеймъс тушира Дизел, докато Острието и Крисчън се бият по рампата. Двамата се разкървавяват един друг и се налага отново да се намеси охрана, която да спре побоя им, и Теди Лонг, който да крещи наляво-надясно, че на Мания ще имат възможност да се убият ако пожелаят, но поне ще има за какво - GM-ът вдига златния пояс над главата си, а от двете му страни по няколко охранителя държат Острието и Крисчън. Филмова работа.

Защо: Тук няма много за обясняване. Мачът бе почти напълно ясен още откакто започнах този проект. Развих фюда горе-долу така, че да няма явен фейс и хийл, а да има просто двама приятели, чиито интереси ги скарват. Въпреки това към края Острието поради една или друга причина (най-вече фактът, че е побъркан по титлата) се държи като малко по-зъл тип.

Мач: World Heavyweight Championship: Edge © vs. Christian

A VIPER VS. AN HONEST MAN

Историята: Ортън и Джерико вече са имали няколко спречквания, като по пътя към Мания те продължават. Още в първото шоу Джерико отново се появява на титантрона, този път от дома на Ортън. За да е по-реалистично операторът ще откаже да снима, затова Джерико ще взема камерата сам и ще потормози малко с думи жената на Ортън, докато той откача на ринга, километри надалеч. Джерико обвинява Ортън, че не е до семейството си, когато то има нужда от него. Напомням: Крис иска отмъщение не само за ритника, който го разкара за няколко месеца, но вече и за побоя, нанесен му от Ортън в Elimination Chamber-a, където Джерико бе специален съдия. Още на следващата седмица Ортън иска мач срещу Джерико, но главният мениджър му отказва, казвайки, че ситуацията е прекалено... неконтролируема, имайки предвид, че Ортън е побеснял заради "посещението" на Джерико в дома му. Тук става интересно - втората поява на Скалата (via satellite) при мен се отнася почти изцяло за тях двамата. Роки се включва и казва, че като guest host е длъжен да подсигури на феновете възможно най-доброто шоу, а според него този мач ще спомогне за това. Скалата казва, че ще намери съдия, който да е в състояние да контролира емоциите (ако се наложи), само и само мачът да се състои. Главният мениджър е съгласен. На следващата, трета седмица Крис Джерико е пуснат също през сателит, точно преди концерт на Fozzy. Той казва, че с радост ще се появи на Мания, за да се разправи с Ортън и да продължи с живота си. Тогава се включва и друго видео - Ортън е върнал услугата и е в дома на Джерико (а той е в друг град). Ортън започва да троши някакви неща из къщата, докато семейството на Джерико се заключва в една от стаите. Джерико обаче не може да напрви нищо. Ортън му казва, че няма да чака до Мания и се надява следващата седмица, когато ще бъде определен съдията на мача им, Джерико да е в RAW. Естествено, Джерико е бесен и наистина на четвъртата седмица се появява в RAW. Преди това обаче, в откриващото клипче със Скалата (това, в което в действителност той хранеше Сина) сред другите общи неща, за които говори (хайпва мачове) той казва, че негов стар познат се е съгласил да е съдия на мача Джерико-Ортън и тази вечер името му ще стане ясно. Когато по-късно вечерта Джерико и Ортън се озовават заедно на ринга се стига до въргал. Охранители се опитват да ги спрат, но не успяват. Тогава... звук от счупено стъкло, познатата музика и Стив Остин идва на ринга. Двамата са изненадани и получават по един Stunner. Остин обявява, че той ще е съдия на мача и е показал, че може да се справи с това да контролира положението. На петата седмица Джерико отново се появява само на клип (наблягам на това, че се занимава и с други неща и сякаш не го е грижа), в който казва, че мрази Стив Остин, но си спомня от Vengeance 2001 колко е хубаво да го победиш/набиеш. Според Джерико, Ортън е този, който трябва да се тревожи, защото две змии на един ринг са прекалено много. Ортън от своя страна казва в интервю, че Стив Остин го е разгневил предната седмица, но вниманието и гневът му все още са концентрирани в Джерико. Последната седмица отново събира тримата на ринга - Остин излиза пръв, казва, че ще държи двамата под контрол, но не му харесват думите, които са изрекли предната седмица. Вика ги на ринга - първо идва Ортън, след това и Джерико. Остин си разменя остри думи и с двамата (с Джерико заради миналото, с Ортън за змии, колкото и смешно да звучи), като в един момент обаче те започват да се карат един с друг. Опитват да се сбият, но Остин застава по средата между двамата и отблъсква Ортън. Джерико напада Ледения, но той отвръща на ударите и опитва Stunner. Джерико обаче го отблъсква право към Ортън, който прави RKO на съдията на предстоящия им мач, след което се просва на ринга, дебнейки вече измъкналия се оттам Джерико. Джерико се прибира доволен зад кулисите, Ортън поглежда за последно лежащия Остин и прави същото.

Защо: Това де факто е една от най-фиктивните ми вражди, просто защото Джерико в действителност реши да не се връща. Е, в моя вариант той има време за другите си проекти и прави едва 2-3 появи на живо за целия билд, но за сметка на това мисля, че билдът се получава доста добре дори така. Намесата на Остин я слагам тук точно, за да се обърне още повече внимание на мача. Също така той има история с Джерико, а Ортън в последно време се сдоби с доста допирни точки с Ледения. И най-важното: присъствието на специален съдия като Остин е обяснено с това, че Джерико и Ортън наистина искат да се наранят. Това желание на участниците в даден мач е важно за всяка вражда според мен.

Match: Chris Jericho vs. Randy Orton (Special Guest Referee: Stone Cold Steve Austin)

Извинявам се за дължината на описанията на двете вражди, но имайки предвид, че този път са само две, а и са последните, се налагаше. А ето как изглежда и финалният кард за моята Mania:

Birov's WRESTLEMANIA 27 Final Card

-Undertaker vs. Triple H
-WWE Championship: John Cena © vs. CM Punk
-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Christian
-Randy Orton vs. Chris Jericho (Special Guest Referee: Stone Cold Steve Austin)
-No Holds Barred Match: The Miz (w/Michael Cole) vs. John Morrison (w/ Jerry Lawler)
-IC/US Championship: Daniel Bryan © vs. Jack Swagger ©
-WWE Tag Team Championship: Big Show/Diesel © vs. Sheamus/William Regal
-Battle Royal (The winning team survives): The CORRE (Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Ezikiel Jackson) vs. The New NEXUS (Myson Ryan, David Otunga, Husky Harris, Michael McGuillucutty)
-SMACKDOWN Exclusive Money in the bank Ladder Match: Rey Mysterio vs. Cody Rhodes vs. Kane vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler vs. Alberto Del Rio vs. Koffi Kingston vs. Wade Barrett

Доста варианти ми минаха през главата от започването на проекта, някои неща промених, други не, но мисля, че се получи един доста силен кард, който щеше да си струва гледането (макар че и сегашната Мания ми се вижда... приятна). В крайна сметка мисля, че е напълно в реда на нещата да направя един пост, в който да опиша какво според мен би трябвало да се случи на така билднатото от мен шоу - кой да победи, какво да се случи. Точно затова остава още един пост (който ще дам всичко от себе си до събота да е готов), с който Guest Booker: WrestleMania 27 проекта да получи завършен вид и окончателно да завърши.

Ранди "The Viper" Ортън

#22 Blackened

Blackened

Butterfly Collector

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPip
  • 731 posts
  • 0 thanks

Posted 28 March 2011 - 18:57

Тъпо е да пишеш толкова и никой да не го оцени. Аз го следях от началото, и наистина доста ми хареса. Имаше и неща, които не ми се харесаха обаче. Като например Пънк и Барет. Можеха да са в отделен мач, можеше да са в стейбъл войната, доста неща можеше. Оправдаваш се само ако Барет и Пънк съответно спечелят, което би довело до някаква вражда между тях след това. Честно казано много ми се иска да видя Пънк в последния мач на Мания, така че може да се каже, че съм и до голяма степен доволен.

Както и да я буукенш, Мейн Ивента трябва да бъде Пънк срещу Сина или за предпочитане - Крисчън и Едж. Защо за предпочитане? Ами докато в другия мач имаме един невероятен Пънк, тук имаме двама невероятни E&C, но по-важното - Royal Rumble winner-а много рядко вече отива наистина в МЕ.

Неточностите които виждам : NHB мач с мениджъри. То ако е така, ще стане направо No DQ таг мач.

Мачът за таг титлите също не ми харесва. По-добре щеше да е те да бъдат някъде в мача между Nexus и Corre, а Show и Nash да си имат свой отделен мач, понеже това е dream match, поне в WWE. Не съм сигурен дали и в WCW са се срещали, но определено имат голяма история зад гърба си.

Реферството на SCSA е добро решение с лоша причина. Говорят си за змии? :unsure: Направо да седнат на кафенце нещо. Мисля че една по-добра причина би спасила нещата тук, иначе решението за специалния съдия е доста добро.

Като цяло наистина бих бил доволен от такава Мания и по-доволен от моментния реален кард за WM.

I AM CM PUNK, I AM THE VOICE OF THE VOICELESS, AND YOU WILL APOLOGIZE, AND YOU WILL LIKE IT!!

Posted Image

Well I stand up next to a mountain...

#23 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 30 March 2011 - 00:24

^ Отзад напред: "говорят си за змии" беше шега. Мисля си, че в един такъв разговор няма как да Остин подигравателно да повдигне темата, че той е познат като един вид змия, а сега Ортън като друг. Под специална причина не знам за кое говориш - участието на Остин като рефер или самата вражда? Защото според мен ритникът в главата на Джерико в края на миналата година си е предостатъчна причина (+билднатото от мен), а Остин е просто избор на Скалата за съдия.

Исках отделен мач за отборните титли, защото не се вписваха нито в Battle Royal-a, нито в другия обмислян от мен вариант 4 на 4 мач. Вариант беше четворен отборен мач, но се получава вече прекалено странно. Колкото до Дизел/Шоу - дрийм мач, не дрийм - не виждам как Неш може да направи нещо гледаемо сам срещу някого. Мачът щеше да е просто 5 минутна мъка/сегмент, който само щеше да добави една бройка към карда на Мания и да остави други кечисти без мач. Хем на Шеймъс намерих работа (другият вариант беше 1 на 1 с Букър Ти), хем титлите получават внимание.

Коул и Лоулър няма как да са фактори в мача, че да се превърне в отборен. Като опиша ще видиш какво имам предвид. Да бяха някакви по-солидни мениджъри (тип Ригъл) да, но в случая не мисля, че са фактор.

Мисля, че при моя букинг всеки един от трите по-важни мача (Пънк-Сина, Острието-Крисчън и ННН-Тейкър) може да е МЕ. Аз имам едно мнение, но всеки вариант е възможен. За разлика от истинската Мания където май само Сина-Миз заслужава. А за Пънк и Барет - за Пънк е ясно, че го билдвах като топ-хийла на RAW, нормално е да е в мач за титлата вместо във войната с CORRE. Барет пък щеше да направи мача много неравностоен, заради сякаш по-високата си позиция спрямо останалите. Има и друга причина той да е извън мача, но по-ясно ще стане като опиша Манията.

Иначе кой отразява - кой не - все тая. Намира се кой да го чете (освен теб има още един-двама :D ), a и просто имам желание да го довърша. Остана един пост. Една Мания. И край. Мерси за коментара ;)

Ранди "The Viper" Ортън

#24 BoRn_2B_GoD

BoRn_2B_GoD

Title Contender

• Супер Потребител

• PipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • 0 thanks

Posted 30 March 2011 - 12:34

And now... finally...

BIROV'S WRESTLEMANIA 27

Posted Image

* Кери Хилсън открива шоуто, изпявайки "America The Beautiful".
* Скалата (на специална трибуна до рампата) поздравява феновете и обявява откриващия MITB мач, наблягайки на значението на куфарчето в картината около World Heavyweight титлата през следващата година.

-SMACKDOWN Exclusive Money in the bank Ladder Match: Alberto Del Rio defeats Wade Barrett, Kane, Rey Mysterio, Drew McIntyre, Cody Rhodes, Dolph Ziggler, Koffi Kingston

* Скалата обявява мача за отборните титли.

-WWE Tag Team Championship: Big Show/Diesel © defeat Sheamus/William Regal

* След мача Дизел взима микрофон и обяснява, че това е бил последния му мач и се радва, че го е спечелил и си тръгва като отборен шампион. Пожелава на Big Show да намери достоен заместник, сбогува се с феновете и се прибира зад кулисите.
* Също зад кулисите е показан CM Punk, който убеждава The New Nexus, че могат да се справят със задачата си и да спасят стейбъла. В замяна на вярата им той обещава да спечели WWE титлата.

-8-men Battle Royal (The winning team survives): Myson Ryan (The New NEXUS) eliminates Ezikiel Jackson (The CORRE) - Двамата са последните останали на ринга. Докато около него останалите членове на стейбъла продължават боя, там се връща Скип Шефийлд (The Corre), който обаче вместо да помогне на Езикиел Джаксън го просва. Раян изхвърля Зийк и печели мача. The New NEXUS оцеляват, The Corre вече не съществува.

* Скалата обяснява накратко за сложната ситуация между Ранди Ортън и Крис Джерико. Пуснат е и клип за враждата, който показва по-важното от историята.

-Randy Orton defeats Chris Jericho (Special Guest Referee: Stone Cold Steve Austin) - в мача на няколко пъти има спречквания между съдията и участниците. След като Ортън побеждава, двамата с Остин се скарват. Джерико ги напада със стол, като това води гест-хоста Скалата на ринга. Двамата с Остин нанасят няколко удара на Джерико и накрая остават на Ортън да го довърши с още едно RKO. Докато Ортън лежи в единия ъгъл, поемайки си въздух, Остин и Скалата застават лице в лице (колкото да припомнят на публиката за WM X-7), след което вдигат двете ръце на победителя.

* Реклама на Extreme Rules; Кадър зад кулисите от съблекалнята на вече разпадналите се The Corre: Гейбриъл и Слейтър са отчаяни след случилото се, а Барет обвинява тях, че не са наблюдавали Шефийлд. Той все пак казва, че ще измислят нещо. Двамата стават и казват, че може би вече имат план, след което излизат от съблекалнята, оставяйки там само Езикиел и Барет.
*Скалата е отново на специалното си място и обяснява, че за пръв път на Мания IC и US титлата ще се защитават в един мач и победителят ще остане в историята.

-IC/US Championships: Jack Swagger © defeats Daniel Bryan © - нов US шампион

* Кадър от съблекалните на Острието и Крисчън. Пред вратата на всеки има охрана, която да попречи на сблъсък между двамата преди мача им.
* Миз излиза с Майкъл Коул и прави промо. Кратък спор със Скалата, за да позабавляват публиката.

-No Holds Barred Match: John Morrison (w/Jerry Lawler) defeats The Miz (w/Michael Cole) - Коул в един момент опитва да се намеси и Лоулър му връхлита. Докато той го бие извън ринга, там мача си продължава нормално и завършва чисто с победа на Морисън.

* Аlberto Del Rio прави кратко промо за победата си тази вечер и затова, че който и да спечели WHW титлата тази вечер трябва да е готов; Скалата обявява предстоящия мач за златото и виждаме клип, разглеждащ враждата още от времето, когато Edge и Крисчън са били партньори.

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Christian

* Интервю със Сина. Подиграва се с Пънк, NEXUS... и Скалата.
* Скалата стои замислено на трибуната си след думите на Сина. Той отвръща кратко, след което обяснява за пропорциите на сблъсъка Тейкър-ННН. Клип за мач между двамата.

-Undertaker defeats Triple H (19-0!)

* Камера показва как членове на The New NEXUS (виждат се отдалеч, не става ясно кои са) излизат от съблекалнята на The Corre. Вътре Барет и Джаксън лежат пребити.
* Скалата обявява МЕ-та; клип за враждата.

-WWE Championship: CM Punk defeats John Cena © - съдията е проснат по време на мача. The New Nexus (заедно с Шефийлд) излизат около ринга. Скалата се замисля дали да се намеси, но в крайна сметка остава на мястото си с усмивка на лице. Сина напада членовете на The New Nexus, но е изненадан от поява на Justin Gabriel и Heath Slater (също с тениски на The New Nexus). Това дава възможност на Пънк да приключи мача в своя полза и да стане новия WWE шампион. Mega-Nexus се качват на ринга и вдигат лидера си на ръце, като и така го изнасят от залата. След няколко минути Сина е отново на крака, взима микрофон и е видимо ядосан. Той започва да крещи на Скалата, че е трябвало да се намеси и да му помогне. Вика го на ринга. Когато Скалата отива там, Сина му удря шамар. Следват Rock Bottom и People's Elbow за Сина и Скалата приключва шоуто.

КРАЙ.

Ранди "The Viper" Ортън

BWC е един от най-старите български кеч сайтове с последните новини както за World Wrestling Entertainment (WWE) и Total Nonstop Action Wrestling (TNA), така и за ROH, NJPW, NOAH, CMLL, AAA и още много други кеч федерации от целия свят. Форумът разполага с раздел за MMA, в който можете да коментирате случващото се в UFC, K-1, EliteXC и други организации за смесени бойни изкуства.

online since 2002