Предистория
Пристигнах в Лондон още по обяд, за да се видя с един приятел. Хапнахме, пийнахме, лаф, мохабет, гледахме част от Liverpool vs. Manchester, т.н. и стана почти 4 и половина и пича трябваше да тръгва, защото имаше работа за вършене. Съответно, аз реших, че няма смисъл да се лутам нагоре-надолу из град, който не познавам толкова добре и затова се насочих направо към шоуто. Шоуто трябваше да започне в 19:30, а аз бях там още в 17. Тъкмо беше приключил fan interaction-a и вече бяха почнали да се заформят опашките. Наредих се на моята опашка и там се запознах с двама пича, с които си лафихме през следващият час или там колкото беше. Тези двамата бяха сравнително добре запознати с TNA и леко поназнайваха неща и за indy сцената, но като цяло си личеше, че са по-обикновени зрители. Открехнах ги на тема Ring Ka King (за което шоу не бяха чували и се надъхаха да го гледат като чуха кой участва в него) и ги насочих към едно NWE шоу в Лондон през април, където ще участват кечисти, които им харесват (Chris Masters, Carlito, Jody Fleisch). Единият беше огромен Jeff Hardy фен и незнайно защо беше останал с впечатлението, че Hardy ще участва в шоуто. Чак ми стана леко кофти, че трябваше да му разбия надеждите.
Та, както си стоя и си лафя с тези двамата и хоп - какво да видя. Here comes Kalata.
Общи наблюдения
Далеч съм от идеята да гадая точно колко беше посещаемостта. В общи линии всички отворени сектори бяха пълни (без местата които бяха нааай в дъното). Е, тук-там имаше празни места, но общо взето имаше бая народ. Реално, шоуто си беше sold out и в деня на шоуто вече не можеха да се купят билети, защото бяха свършили. В този ред на мисли, имаше хора пред залата, които обикаляха и питаха дали някой има излишни билети за продан. Sorry about your damn luck, guys.
Ако някога пак ходя на шоу в Wembley Arena определено няма да си взема място в някой от централните сектори. Който ги е мислил не ги е измислил добре. Местата са почти на едно ниво, а не под наклон, така че гледката ти към ринга е постоянно блокирана в една или друга степен. Особено пък ако пред теб има дебела англичанка, която през две минути щрака с камера и постоянно става, въпреки че човек от залата на няколко пъти мина и ни помоли да стоим седнали през по-голямата част от времето, защото всички като се изправят здраво се ограничава гледката до ринга. Иначе евала на британските TNA фенове, че не бяха като WWE народа що се отнася до плакати и глупости. Това ме притесняваше преди шоуто, но за мое щастие едва ли имаше повече от 25-30 плаката в цялата зала. Евала! Едно от най-дразнещите неща, които могат да ти се случат на кеч шоу е някой пред теб постоянно да развява плакат и да ти блокира гледката (Kalata може да каже повече по този въпрос
Като цяло феновете бяха на добро ниво и постоянно активни (с малки изключения). Би трябвало нещата да звучат екстра по телевизията. Между другото, JB даже се базикна, че искали да ни вземат в Орландо (да заместим народа там).
Иначе около мен имаше интересни индивиди. Първо имаше някакви двама пича и единият от тях беше решил да ми седне на мястото, та трябваше да го карам да се маха. После, не видях какво, но тези двамата разляха нещо по пода и изчезнаха някъде, а пода после лепеше цяла вечер, което беше дразнещо. След това до мен се премести някакъв пич, който се оказа, че бил от Литва. Типичен пример за човек от моята част от залата - включваше се на моменти, но като цяло слаба ракия. Беше някакъв странен хибрид от интернет фен и случаен зрител - кефеше се главно на интернет любимците, но от няколкото неща, които си казахме си личеше, че не е много на "ти" с нещата. Освен това около мен си ги имаше и типичните за Англия "hecklers", които от време на време крещяха глупави реплики (особено по време на женските мачове).
3-4 реда пред Kalata стояха двама от топ кеч журналистите в Англия (от The Sun/BBC Radio и The Daily Star) и ми направи впечатление, че и двамата бяха с готини мадами. Браво, пичове. Само така! По едно време за кратко към тях се присъедини и шефа на UK PR отдела на TNA. Освен това на шоуто беше и някакъв известен британски спортист, който беше представен на публиката и получи добра реакция, но не можах да му чуя името или спорта. Британската кеч легенда "Rollerball" Mark Rocco пък е бил зад кулисите.
Шоуто
Шоуто продължи общо около 3 часа и 15 минути. Нямаше по-продължителна пауза между записването на двете тв шоута, но имаше доста малки паузи от 1, 2, 3 минути - паузите за тв рекламите.
Не ни пуснаха никакви задкулисни сегменти, но със сигурност е имало такива. Нормално де. По принцип TNA много рядко пускат подобни неща за пред феновете в залата.
Използваха редовния house шоу декор (без рампата, обаче), който използват за house шоутата в Англия през последните години.
Taz и Mike Tenay не бяха там, така че явно коментарът ще бъде записан отделно и после добавен към шоуто.
Jeremy Borash беше водещия на шоуто, така да се каже, а пък Christy Hemme беше ring announcer-ката. И двамата бяха фантастични в ролите си. Определено си разбират от работата и знаят как да announce-ват и hype-ват.
Слухът за Ric Flair се оказа грешен и Flair не беше там. RVD, въпреки че допоследно беше в рекламите, също го нямаше, но това си го очаквах. Kurt Angle също не участваше в самите тв записи (освен ако не е бил в някакъв задкулисен сегмент), а само се появи за финала на шоуто след края на тв записите и то се появи за много малко. Това си беше леко разочарование, точно както си беше разочарование за мен лично, че Gunner и Madison Rayne не се биха в мачове и имаха по-ограничени роли.
^ Като оставим това настрана от самото шоу нямам оплаквания. Адски забавно си беше на живо. Нямаше нещо, което да ми беше скучно. Няколко от мачовете си бяха доста стабилни и общо взето имаше от всичко по малко - singles, tag, heavyweight, x division, knockouts, легенди, настоящи звезди, бъдещи звезди, т.н. Общо взето палци здраво горе за самото шоу.
Ако Hogan и Sting бяха Главните аткрации, то определено James Storm беше Главната звезда на шоуто. Открадна го. Много добро представяне от Storm. Rub-наха го в Sting, rub-наха го в Hogan, дадоха му три мача и публиката определено му се кефеше доста. Единствено ми се искаше да му бяха дали възможност да поговори и на микрофона, защото в момента без съмнение е един от най-добрите в кеча в това отношение. Както и да е, не е болка за умиране.
Също на това шоу се опитаха да издигнат и Garett Bischoff, но просто това не беше подходящото шоу за целта. Пределно ясно беше, че ново, зелено и неутвърдено лице като него (още повече син на Eric Bischoff) ще получи негативна реакция и точно това стана. Новият му треньор се опита да накара феновете да спрат да го освиркват, но това си беше трудна задача. Е, успя да докара позитивна реакция в един момент, но точно в тази ситуация всеки би получил позитивна реакция.
И като говорим за кечисти, които бяха поставени в кофти ситуация Crimson и Matt Morgan бяха другите двама. Просто нямаха шанс да получат позитивна реакция срещу супер популярния Samoa Joe и британеца Magnus. Миналата година в Лондон Morgan получи един от най-големите pop-ове, а тази година имаше един от най-силните heat-ове.
Мачовете с най-слаба реакция определено бяха женските. Там публиката си беше по-тиха и се обаждаше главно само при по-големи движения и при финала. Най-интересното може би беше, че от двете най-популярни knockout-ки Velvet Sky получи леко по-силна реакция от Mickie James и даже в един момент Mickie беше леееко освиркана.
X Division мачовете също имаха леко по-слаба реакция (отново, с изключение на готините spot-ове и финала), но там поне имаше и накакви скандирания за Austin Aries & Alex Shelley. Aries, въпреки че беше heel, беше най-популярния X Division кечист. Между другото, Mark Haskins направи Shooting Star Press, който леко напомни на легендарния SSP на Lesnar на WM. Ауч.
От моята гледна точка, нещата с топ реакциите бяха така:
Most over:
1. Hulk Hogan
2. Sting
3. James Storm / Samoa Joe
4. AJ Styles / Kurt Angle
5. Magnus
Most heat:
1. Bully Ray
2. Eric Bischoff
3. Bobby Roode
4. Crimson / Matt Morgan
5. Garett Bischoff
Hogan беше ЯКО OVER, но това не би трябвало да изненадва никой.
To the surprise of absolutely no one... най-мразеният heel беше Bully Ray. Просто номер 1. За него бяха и най-забавните скандирания. На няколко пъти имаше мощни "We Want Devon" скандирания, което беше доста забавно, но определено любимият ми chant беше "You Fat Bastard".
В случай, че някой се чуди: като го споменаха Jeff Hardy получи смесена реакция, но предимно позитивна.
Друг забавен момент с публиката беше моментът, когато JB попита дали очакваме Олимпиадата с интерес и последва здраво освиркване [awkward..], на което JB отговори с "Да, и аз не можах да си намеря билети за нея".
Заключение
Ами в общи линии това е. В момента не се сещам друго или по-точно сещам се за много неща, но не искам да навлизам в много подробности и/или спойлери. Имаше и някои минуси, но общо взето цялото изживяване си беше пълна лудница и останах много доволен, а и няма как да не остана доволен като се има предвид какви легенди гледах на живо и че най-после видях на живо един куп хора, които гледам по телевизията/интернет от години насам. Фактът че присъствах на исторически момент от историята на една от all-time любимите ми кеч компании също беше огромен плюс за мен. Айде сега чакаме да видим как двете тв шоута ще се получат по телевизията.
П.С. Клипове
Финалът на шоуто (след края на тв записите):
Dixie Carter pre-show promo:
И просто ей така, за да придобиетe още по-добра представа горе-долу каква беше атмосферата, това клипче е добър sample. Част от началния сегмент на шоуто следващата седмица:
Edited by nWoHulkster™, 27 February 2012 - 16:40.